Een nieuwe traditie werd dit jaar in het leven geroepen. 2 goede vriendinnen en ik verjaren rond dezelfde periode, en in de plaats je hoofd te breken over alweer-een-origineel-cadeautje, gaan we vanaf nu gewoon met z’n drieën lekker uit eten om te vieren. Feestadres #1, editie 2015: Divin By Sepi.
‘Sommelier van het Jaar 2014 (bij ’t Zilte)’ verkozen door Gault Millau, jurylid bij ‘Mijn Pop Up Restaurant’ en vorige week nog te gast bij De Keuken van Sofie. Ik hoef de Iraanse Sepideh Sedaghatnia niet meer voor te stellen zeker? Altijd fijn als mensen met een passie hun eigen weg inslaan, en dus moest de nieuwe gastro- en wijnbar ‘Divin By Sepi’ zeker getest worden. Wel jammer dat ik niet in een ideale ‘wijnproever-positie’ ben, maar daar werd ook een mouw aangepast!

Divin By Sepi - 3 van 11
Foto van op de website, ©Kris Vlegels

De wijnbar bevindt zich op het Antwerpse Zuid, en blendt daar perfect in, zij het op een stijlvolle manier, met duidelijke verwijzingen naar Sepideh’s Iraanse roots. Dus ja, als je je daar niet uit je element wilt voelen, kleed je dan een beetje op, en waai niet als een bakfietshippie zomaar binnen. Reserveren is duidelijk ook aan te raden, want de zaak zit op vrijdagavond afgeladen vol. Wij krijgen een plaatsje toegewezen aan de toog, op een hoek, zodat we met z’n drieën nog gezellig kunnen babbelen. Én in the middle of the action: Sepi en een andere barman zijn druk in de weer met gepaste wijntjes, waarvan er trouwens een heel deel per glas te verkrijgen zijn, aan te raden bij het menu. De open keuken bevindt zich achterin, bemand door de jonge vrouwelijke chef Nicky Cuppens. Divin By Sepi doet dan ook mee aan de actie Jong Keukengeweld, zeker de moeite om nu eens uit te proberen dus!

Op de kaart prijken economisch geprijsde fingerfoods, en dan een resem iets duurdere hoofdgerechten en suggesties. Wij kiezen ervoor om de hele tapaskaart te bestellen (buiten charcuterie-en kaasplankje), en ons qua wijn te laten adviseren voor bijpassende glazen. Details van de wijnen heb ik niet genoteerd, maar van mijn tooggenoten te horen zijn het steevast smaakvolle, unieke wijnen met karakter. Ik hou het na het aperitief op een alcoholvrij druivensapje op basis van Duitse Riesling druiven: Van Nahmen traubensaft. Het wordt trouwens mooi geserveerd in een karafje met wijnglas erbij, zodat ik niet hoef onder te doen aan de andere wijndrinkers. Het sapje is trouwens een echte ontdekking, fris, zurig en totaal niet zoet, zoals bij de meeste vruchtensappen wel het geval is.

Sepi komt met veel verve de gerechtjes aan ons voorstellen, zoals een goede gastvrouw het betaamt.

Verschijnen op tafel:
Divin By Sepi - 4 van 11
Iraanse wrap – dadels – basilicum – feta
Lekker, maar niet uitzonderlijk verrassend
Divin By Sepi - 5 van 11
Falafel met tzaziki
Zonder meer erg lekker, vooral die luchtige tzaziki is om je vingers van af te likken

Artisjok – mosterd
Sepi: “Dames, ik heb een bloemeke voor jullie”. Klassiek gebracht, lekker, maar niet echt een verrassing
Divin By Sepi - 6 van 11
Gamba BBQ style – Ponzu
Geweldig lekkere sappige gamba in een overheerlijke marinadeDivin By Sepi - 7 van 11
Bruschetta – gerookte Holsteiner – ansjovis
Mijn gezelschap is het er over eens dat dit het beste hapje is, ik hou er niet zo van, omdat ik niet zo ‘ansjofishy’ ben

Divin By Sepi - 8 van 11
Maniok frietjes – curry – Iraanse Lité
Ik vind de frietjes iets te taai, een typische eigenschap van maniok uiteraard, maar ben ondertussen ook al vrij voldaan…
Divin By Sepi - 1 van 11
Foto van op de website, ©Kris Vlegels

Kobideh saté – bread puffs – look
Weer een gerechtje met een duidelijke knipoog naar de Middenoosterse keuken. Vrij vet vlees, maar de mini-pitabroodjes zijn wel erg schattig.
Divin By Sepi - 10 van 11
Samosa – gekonfijte eend – groene boontjes
Nog een stevige afsluiter, heerlijke eend

De ene tafelgenoot overweegt nog even om ook eens de kaviaar van Sepi te proeven, maar we durven niet goed, omdat het als suggestie wordt aangeboden, en we dus ook geen idee hebben van het prijskaartje (en met kaviaar kan dat nogal tegenvallen). De andere bestelt nog een gerechtje van de suggesties van langoustine op verschillende wijzen met avocado. Zonder meer een gastronomisch bordje!
Divin By Sepi - 11 van 11
Foto Anne Mariën

Tevreden en voldaan stappen we de Antwerpse nacht in, unaniem dat Divin by Sepi een mooie aanwinst is voor het Zuid, wijnliefhebbers en bon vivants tout court!

Divin by Sepi
Verschansingstraat 5
2000 Antwerpen

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.