Ante-PS: Voor de give-away, scroll naar onder

Al twee jaar op rij ging ik met plezier op bezoek bij Culinaria²: kleine gerechtjes van topchefs proeven in het prachtige kader van Tour&Taxis. Ik proefde er al enkele zotte dingen, zoals twee jaar geleden een glaasje met een afdekkend bordje: in het glaasje zat zalm en rook, zodat de zalm à la minute gerookt werd, zalig! Of vorig jaar was er de ‘bo ssam’, van San-Hoon Degeimbre: het zag eruit als een eenvoudig hamburgertje, maar bleek een explosie aan smaken en texturen te zijn.
image Erg blij was ik dan ook, dat ik dit jaar gevraagd werd om mee het Nederlandstalige luik van de Facebookpagina van Culinaria te vullen. En met de ‘inside information’ die ik nu al kreeg, kan ik je alvast prijsgeven dat het ook dit jaar weer een knaller wordt!

image
Het thema is ‘Pure Street’: elke chef maakt zijn of haar interpretatie van de culinaire trend ‘street food’. Ze worden daarin bijgestaan door ‘street artists’. Wat dat juist gaat zijn, is ook nog een beetje een mysterie voor mij, maar verwacht je aan grafitti, performances,… Daarbovenop zullen de studenten van designacademie Lacambre voor elke chef een aangepast bord ontwerpen.
imageimageSchetsen door Denis Meyers op de persconferentie

Wat mag ik al wel prijsgeven?
Van woensdag 29 mei tot zondag 2 juni, (basis)tickets 75€ voor 8 gerechtjes (waaronder een hapje van een ‘aanstormend talent’, 5 gerechten van Michelinchefs, twee desserts, …)

Chefs: 17 sterrenchefs, toppatissiers (Joost Arijs! Pierre Marcolini!…) die instaan voor het dessert, en jong keukengeweld als Davy Schellemans en Broes Tavenier die de smaakpapillen op gang mogen trekken.

Masterclasses: cocktailmasterclass, brandend actueel: insecten proeven! (één bereiding waar je het helemaal niet in merkt, één met een subtiele verwerking en ééntje waarin je het insect nog goed herkent, spannend), ‘battle of the butchers’ met slagerij Dierendonck, Omnivore world tour, een stadsserre, wilde planten proeven, een literair café, enzovoort!
image
En zo wordt er nog een pak meer prijsgegeven op de Facebookpagina, liken die handel! See you there?

En kijk, we doen nog eens zot: ik geef zowaar een duoticket weg voor vrijdag 31 mei! Plaats een leuke comment op één van de Nederlandstalige Facebookberichten op de pagina van Culinaria, deel op jouw tijdlijn en dan kies ik er maandag 20 mei een gelukkige winnaar uit. Veel succes!image

Sang Hoon Degeimbre (L’air du Temps**) – Kalfstartaar met ‘scheermesjes’, te proeven van woensdag 29 mei tot zondag 2 mei 2013

image

Yves Mattagne (Sea Grill**) – Ravioli met foie gras, gerookte paling en consommé van eend, te proeven op woensdag 29 en donderdag 30 mei 2013

image

Arrabelle Meirlaen (Arrabelle Meirlaen*) – Asperges van Regalys met chlorofyl en wilde planten, te proeven van woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2013

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.