Toen ik nog bij reclamebureau Saatchi&Saatchi werkte, stond er in onze e-mailsignature onze ‘lovebrand’: het merk waarvoor jij tekent, ambassador bent, openlijk jouw liefde voor betuigt. Als copywriter was dat toenmalig ‘Bic’, mijn knabbelbalpen waaruit ik ideeën probeerde te zuigen. Een vijftal jaren en een carrièreswitch later is het logisch dat dat ook verandert. En wel nu, zonder enige twijfel mogelijk, zou dat sowieso Le Creuset zijn voor mij!

LOGO1Niet erg verrassend misschien, ik ken wel meerdere foodies die het merk aanbidden. Oerdegelijk materiaal, prachtige kleuren, levenslange garantie,… Wat wil je nog meer? Innovatie misschien? Want ook bij Le Creuset hebben ze de laatste jaren niet stil gezeten. Waar vroeger hun iconische koraalrode gietijzeren stoofpan de primus van de klas was, zijn er nu tal van nieuwe hoogkwalitatieve producten (die schattige aardewerken mini-cocottejes, siliconen spatels, enz…) die de aandacht opeisen.

Zo ook de gloednieuwe collectie ‘meerlagig RVS – magnetik’, waarvan ik de sauteerpan “Provençale” mocht uittesten. Wederom een pronkstuk, zij het niet zo opvallend als zijn kleurrijke gietijzeren voorvaders. Maar eveneens oerdegelijk: de pan bestaat uit drie lagen metaal, binnen en buiten roestvrij staal, met daartussen aluminium, wat ervoor zorgt dat de warmte mooi geleid wordt, van de bodem tot de rand van de pan, zonder kans op overhittingspunten. En vederlicht, in tegenstelling tot… De ‘magnetik’ in de benaming zegt het ook al: ook geschikt voor inductie (dat ik nu nog niet bezit), maar dus ook zeer efficiënt op gas. Verder past hij ook perfect in oven of vaatwasser, en zijn er handige inhoudsaanduidingen binnenin voorzien.

Ik ben er tot nu toe nog een beetje zuinig op geweest, op mijn mooi blinkende pan, hij mag tenslotte nog levenslang meegaan. Maar is ook al goed van pas gekomen bij het maken van een heerlijke zeebaars met Provençaalse saus en deze steak, Guinness & cheese pie van Jamie Oliver: door het grote verdampingsvlak, kan het vlees mooi garen, en een rond vel bladerdeeg past er perfect op, om dan in de oven te zetten!

image

Een echte aanrader, deze pan. But then again, wat van Le Creuset is dat niet?

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.