Ho ho ho, ‘t begint al: de eindejaarscadeautjes! Maar mij hoor je niet klagen, want deze ochtend kreeg ik een leuk pakketje pralines van Daskalidès toegestuurd, met daarin een doosje met 9 ‘chocoladejuweeltjes’ en een kerstbal gevuld met chocolaatjes.

Ik laat pakketjes afleveren op mijn werk, zodat ik niet naar de post hoef te rennen, en zodoende had ik hier gelijk een testpaneel van enthousiaste collega’s te mijner beschikking. In het proefdoosje zaten 3 soorten, en dit waren de reacties:

Diamant: een praline in fondantchocolade gevuld met smeuïge karamel en afgewerkt met een snuifje fleur de sel:
“Top!” “Heel vreemd zo met dat zout””Ik ben een echte zoutliefhebber, dus dit vind ik echt heel lekker”.

Rubis: een praline in fondantchocolade met een zachte kern van ganache, bestrooid met Piment d’Espelette:
“De chocolade is echt zeer lekker, de rode peper is zeer subtiel”.

Emeraude: een praline in melkchocolade met gekarameliseerde stukjes krokante biscuit, bovenop versierd met een frisse toets van limoen.
“Eén van de betere pralines die ik al gegeten heb”, “Lekker crunchy met inderdaad een limoen nasmaak.”

tumblr_mbf4vpiXrj1qe0430o2_1280Ik heb zelf ook van de twee laatste geproefd, en ik kan mij volledig vinden in de commentaren. De chocolade van Belgische chocolatier Daskalidès is echt van zeer goede kwaliteit, dat proef je. De ‘speciale’ smaken zijn subtiel en dus zal iedereen ze ongetwijfeld kunnen smaken! En die kerstbol, die kan binnen enkele maanden de boom in ;-)!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.