Dat ik niet vies ben van een bakexperimentje, dat weet u ondertussen wel. Maar soms heb ik daar gewoonweg geen goesting in, uren in de potten staan roeren en een berg afwas, dat heeft iedereen wel eens voor zeker?

Maar daar zit ge dan met verwachtingsvolle tafelgasten. Op Pinterest “pinde” ik deze echt wel supersimpele taart: een vel bladerdeeg, aardbeien, wat suiker en eventueel nog wat zure room, mascarpone met suiker of Griekse yoghurt zo u wil, zalig toch!?

De ingrediëntenlijst die heb ik dan al opgenoemd, dus ja, veel is er niet meer aan: Leg een vel bladerdeeg op de bakplaat, snij aardbeien in schijfjes en schik ze op het vel, bestrooi met suiker en zet ongeveer een half uurtje in een oven van 180°C. Na een tijdje laten de aardbeien hun prachtig rood vocht los, dat dan mooi karameliseert met de suiker. Serveer met wat (zure) room, mascarpone of Griekse yoghurt. Zonder meer een topper, en iedereen kan dit dus echt wel klaarmaken, echt waar!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.