Niets dan goeds had ik er al over gehoord, over Bistrot Miro. Een zeer dringend bezoek drong zich dus op, en zo dacht @elidesc er ook over: een datum en reservatie met de oudgedienden van zesta.be was dan ook snel geregeld.

Het interieur spreekt meteen aan: prachtige visgraat parket, donkere tinten met hout-accenten en een schitterende grote retro-foto aan de muur: het is een gekend Bistronomisch succesrecept.

bistrot-miro-fleschendieven

Ik strompel enigszins te laat binnen, en op tafel staat al een mandje brood, een potje beurre d’Isigny en een potje ongetwijfeld huisgemaakte rillettes. Ik val gretig aan, want om half acht ’s avonds durft een hongerke zich al eens venijnig opdringen. Het brood echt heerlijk krokant, de rillettes met een superlekkere bouillon gemaakt, zalig! Maar wel een klein potje, dat mocht gerust wat meer zijn…

Het menu staat op een krijtbord geschreven, en het is even wachten tot het krijtbord op leesafstand van ons tafeltje verschijnt. Ondertussen genieten we al wel van een Thomas Henry elderflowertonic (weer een ontdekking, superlekker en fris!) en de andere zesta.be-lady van een The Botanist gin met Fentimans tonic en steranijs, al meesippend ontdek ik dat dat ook een fantastische GT-combo is!

bistrot-miro-thomas-henry

Op het menubord prijken een vijftal voor- en hoofdgerechten. Ik had al gelezen dat kroketjes de specialiteit zijn van chef Michael Roelants , maar met al een bordje tartaar op het tafeltje naast mij zien geplaceerd te worden, kan ik daar niet aan weerstaan. Bij de hoofdgerechten staat een nieuw gerecht: een moderne roggevleugel ‘meunière’ met een espuma van hazelnootboter, yes please, heel de tafel resoluut trouwens! Verder staat er bijvoorbeeld ook nog een zesrib met bearnaise of champignon-room op, een moderne vol-au-vent, een kwarteltje en cannelloni voor de veggies.

bistrot-miro-wijnkaart

Ook de wijn staat op een bord geschreven, van bijna elke fles ook per glas te verkrijgen. Alleen die Chablis premier cru die mijn ogen uitsteekt, is per fles. Gelukkig kan ik mijn gezelschap overtuigen, en is dat geregeld! En de Chablis stelt niet teleur! (does it ever?)

bistrot-miro-chablis

Het is nog even wachten op ons voorgerecht, in fijn gezelschap maakt dat natuurlijk niet zo uit, en dan zijn er ook nog de krokante broodjes waar we zuinig op knabbelen.

En dan verschijnt een mooi gelijk gesneden kalfstartaar voor mijn neus, met een kwarteleitje, mesclun, truffelolie en ansjovismayonaise. Lekker op smaak, fris en een mooie portie (voor slechts €10!), alleen kan ik de ansjovis niet echt onderscheiden. Naast nog een portie tartaar, verscheen er ook nog een bordje boudin noir met een kroketje van eend en mango op tafel. Ook enthousiaste reacties daar!

bistrot-miro-kalfstartaar bistrot-miro-boudin

Het is weer net dat tikkeltje te lang wachten op het hoofdgerecht, maar de rog maakt dat helemaal weer goed: een correcte portie roggevleugel met een heerlijke luchtige ‘beurre noisette’-espuma en kappertjes. Daarbij komt een potje geprakte aardappel met wat als spinazie wordt aangekondigd eronder, maar wij vermoeden dat het eerder zurkel of zuring is. Desalniettemin erg lekker. Wel twee eensgezinde opmerkingen van ons tafeltje van drie: véél te weinig groenten naar onze veggie-voorkeur (wegens ook al zeer weinig in het voorgerecht) en de rog wordt met de dunne kant naar boven geserveerd, met alle saus over. Dus als de dikke kant moet aangesneden worden, is die heerlijke saus al bijna helemaal verschwunden. Onze bemerkingen worden gelukkig door de gastvrouw als opbouwende kritiek onthaald: “Het is een nieuw gerecht op de kaart, dus alle feedback is welkom!”. Fijn!

bistrot-miro-roggevleugel

Met twee dames die wat op regime staan, en een andere dame die niet echt een zoetebek is, skippen we het dessert (zo niet, had ik zonder twijfel gekozen voor de panna cotta met rode vruchten), en dus eindigen we met een muntthee en koffie. Waarbij twee mini zandkoekjes geserveerd worden, dat kan tot onze vreugde nog net door de dieet-beugel.

We betalen elks 55€ voor een topavond, een meer dan redelijke prijs. Wat een aanwinst voor het schone – maar ondergewaardeerde Moorkensplein in Borgerhout!

Bistrot Miro
Moorkensplein 28
2140 Borgerhout
03 235 03 25

PS: Wie achteraf nog een pintje wil gaan drinken, Café Mombasa is ook een nog onderkend pareltje op datzelfde plein!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

2 Comments

  1. Ongelofelijk! Je hebt mij in snelheid geklopt. Ik wou er net aan beginnen… 🙂 Veel dingen zoals ik ze zou zeggen, dus dat wordt wel even nadenken.

  2. Pingback: Bistrot Miro | elidesc

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.