1. Terminal 21 + de cinema
De grote shoppingcentra schieten in Bangkok als paddenstoelen uit de grond. Niet zo veel aan, want wij hebben zo ook ons eigen ‘filiaal van de hel’ ergens in Wijnegem, maar Terminal 21 is toch net ietsje anders: het is opgevat als een luchthaven, waarbij het personeel rondloopt als piloot of airhostess. Op elke verdieping kom je in een andere stad terecht: van Rome naar Parijs, even naar Tokio, dan naar Istanbul, Londen en eten kan je doen in San Francisco en helemaal boven ben je in Hollywood, met uiteraard een bioscoop.

Naar de cinema gaan in Thailand is trouwens ook al een belevenis op zich, met een heleboel verschillende smaken popcorn, en een wel hele speciale groet aan hun geliefde koning Bumibol. Neem wel zeker een jasje mee, want de airco staat er op de instelling Noordpool. De andere verdiepingen zijn zeker ook leuk om in rond te lopen, met best wel hippe boetiekjes, en niet al te kitcherige decoratie. Breng zeker ook eens een bezoekje aan de toiletten, want die zijn echt state of the art, volledig in het thema van de verdieping uiteraard, en supersonisch met een gans bedieningspaneel met ook, jaja, een poepspuit! ’t Is niet voor niets dat je de bekroning ‘Beste toilet van Bangkok’ krijgt.
IMG_4112 IMG_4116

2. Phra Sumen Road
Golden Mountain, of Wat Saket, een tempel die iets minder op de tourist track ligt, is best wel de moeite waard. Je wandelt cirkelgewijs naar boven, langs een heleboel klokken en gongs (die je mag luiden!), om uit te komen bovenop een tempel met een spectaculair zicht. Je ziet er heel veel locals bidden, dus het moet wel een heilige plaats zijn. Aan de voet van de tempel vind je trouwens heel veel eetkraampjes, en toen wij er waren, was er een soort van kermis aan de gang. Van daaruit kan je richting fort wandelen, langs de phra sumen road, wat wel eens de hipster road van Bangkok genoemd zou kunnen worden. Tal van hippe koffiebars, gezellige winkeltjes en een leuke jazzbar: Brown Sugar, waar er elke avond live muziek te horen is. Als je aan het fort komt, zijn er op de hoek ook nog een heleboel leuke eettentjes, en het fort geeft zelf een mooi uitzicht over de Chao Praya rivier. Het is hier dat wij ons ‘bloemenbootje’ te water lieten, ter ere van Loi Krahtong, het lichtfestival.
IMG_4138 IMG_4135 IMG_4449 IMG_4156 IMG_4151

3. Skybars
In Kuala Lumpur moet je meer dan 20 euro betalen om op de Petronas Towers te gaan, in Bangkok kan je gratis van een spectaculair uitzicht genieten op één van de vele skybars, mits de aankoop van één of meerdere drankjes, faire deal lijkt me! Die skybars zijn natuurlijke een sjieke bedoeling, dus kom er niet aandraven op je flip flops, en er hangt een geweldig m’as-tu-vue-sfeertje, maar met een cocktail in de hand en je uitzicht over een wereldstad als Bangkok, voel je je de koning te rijk. Wij belandden bij Cloud 47, een relatief nieuwe bar. Er was een soort van ‘wijnkelder’ (maar dan hoog in de lucht dus), waar de serveuses in een harnas werden gehesen, en al tuimelend (het was de bedoeling om sensueel te zijn) de dure flessen wijn van de bovenste schabben haalde. Een fenomeen uit Las Vegas, zo wisten onze Amerikaanse vrienden ons te vertellen, maar best wel spectaculair voor ons Belgjes.
IMG_4456
IMG_4461

4. Jim Thompson House
Tussen al dat wolkenkrabbergeweld en de modernste shoppingcentra, is het leuk om nog eens een authentiek Thais huis te zien. En dat kan bij Jim Thompson thuis, een excentrieke Amerikaan die in de jaren ‘40 helemaal verliefd werd op Thailand. En zijn zijde-industrie. En het geld dat daarmee te verdienen viel. En met dat geld liet hij een prachtig huis bouwen in centrum Bangkok, helemaal gemaakt in traditionele stijl. Alles van hout, en er is niet één ijzeren spijker gebruikt om alles vast te zetten. En uiteraard is er ook een prachtige exotische tuin. Je kan een interessante rondleiding krijgen in het huis (op je blote voeten uiteraard), en mee proberen het mysterie rond Jim Thompson uit te klaren, die tijdens een vakantie in de Cameron Highlands verdween, en nooit werd teruggevonden. Toen we zelf in de Cameron Highlands waren hebben we ook mee een oogje in’t zeil gehouden, want er is een zeer mooie beloning voor wie een tip kan geven rond de verdwijning van de rijke Amerikaan, maar helaas!
Lotusbloemen Jim Thompson house Een schoon Thaïs madammeke

5. Eens goed gaan eten
Bangkok is ook thé place to eat a little bit fancy in Azië. Er zijn veel van de bekende toprestaurants gevestigd, en vis wordt vers 3-maal weeks uit Tokio overgevlogen om sushi te maken. Op onze laatste dag in Azië boekten we een tafeltje bij Nahm, het wereldberoemde restaurant van David Thompson, en nummer 1 op Asia’s 50 Best. Een verslag daarover volgt in een volgende blogpost!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

  1. Verbinnen jos Reply

    Beste wensen voor jullie beiden voor kerst en nieuwjaar een goede gezondheid en veel reisplezier
    Fernanda en Jos

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.