Het bleek een hele lange blogpost over BKK te worden, dus heb ik ‘m maar in drie delen opgedeeld. Hierbij deel 1, voor “durvers”!

Toen we vertrokken in mei, vlogen we op Bangkok. We zijn daar enkele dagen moeten blijven, omdat we op ons visum voor Vietnam wachtten. Ik zeg moeten, omdat we eigenlijk al een paar keer in Bangkok geweest waren op eerdere reizen, en we de stad volgens de typische reisgidsen al wel gezien hadden. Bangkok is druk, in your face en op dat moment ook nog eens ongelofelijk heet. Wij hadden toen vooral zin in nieuwe landen, groene rijstvelden en rust, dus we konden er niet snel genoeg weg zijn.

Begin november moesten we er opnieuw zijn, omdat onze vriend Bart daar landde. Het was bovendien net Frederic’s verjaardag, en hij is al helemaal geen fan van Bangkok, dus ik moest er wel voor zorgen dat we een fijne tijd zouden beleven dit keer. Ik schafte mezelf het boekje ‘101 things to do in Bangkok’ van Marc Wiens aan op mijn Kindle, kwestie van wat leuke insider tips te hebben. We haalden er onder andere deze ‘alternatieven’ uit:

1. Snake show bij het Rode Kruis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In Thailand en Maleisië ga je wel meer reclame zien voor snake shows, schreeuwerige aankondigingen voor spectaculaire en gevaarlijke kunstjes met ’s werelds giftigste slangen, arme beestjes! Bij het Rode Kruis doen ze daar gelukkig niet aan mee, en zijn hun activiteiten en de show geconcentreerd rond onderzoek naar het slangengif en het ontwikkelen van antigif. Tijdens de show krijg je naast bakken interessante info uiteraard ook enkele levensgevaarlijke exemplaren te zien, zoals de koningscobra, die ook gevaarlijk uithaalde naar de verzorgers. Wat opvalt is dat de slagen enkel aanvallen naar iets dat in hun niet al te brede gezichtsveld ligt, dus moest je ooit een agressief exemplaar tegenkomen in de Ardense brousse, ik zeg maar iets, dan is het slimmer om voorzicht naar links of rechts te schuifelen uit het gezichtsveld, in plaats van weg te lopen. En ja hoor, op het einde van de show kregen we ook nog de kans om op de foto te gaan met een meterslange albino-python. Very Britney Spears!

2. Lumphini Park
IMG_4129 IMG_4126 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lumphini park wordt nog steeds afgeraden om naartoe te gaan, omdat de betogers daar altijd verzamelen. In mei was het daar nog steeds ‘vollenbak’, maar we hoorden van enkele andere reizigers dat het best wel een leuk sfeertje was daar, met muziekbandjes en kraampjes, een beetje een festivalgevoel. Jammer dat we er die keer niet naartoe geweest zijn. In november nu was het er erg rustig, ideaal om een boekje te lezen. Je zag er ook patserige Bruce Lee-types hun spieren oppompen, leuk zicht! En dus echt ongelofelijk hoe rustig het daar is, in vergelijking met de drukke stad.

3. Thai boxen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ok, deze telt niet echt als een tip van onzentwege, omdat we er uiteindelijk niet geraakt zijn. Het idee was om te gaan kijken naar Thai boxing op Fre zijn verjaardag, maar we hadden die avond ook een restaurantreservatie, en dat kwam niet overeen, jammer! Ter compensatie gingen we naar Thai box kijken in Chiang Mai, maar dat bleek echt een tourist trap te zijn: er zaten enkel toeristen in de zaal, en enkel de eerste drie gevechten waren een beetje indrukwekkend met professionele boxers, maar wel waarvan er in elke wedstrijd telkens één van de boxers al in de tweede ronde KO ging. De andere gevechten waren van een veel lager of zelfs onnozel niveau, jammer! De prijs en de grootte van de stadia in Bangkok doen vermoeden dat je er veel meer waar voor je geld zal krijgen, ook al kost het er dubbel zoveel. Het uitchecken waard, want spectaculair is het zeker!

4. Street food in China Town
IMG_1516 IMG_4439 Spektakel street food! Yum!
Dit was onze allereerste eetstop op onze ‘199 days of Asia’, China Town in Bangkok is de ideale plek om jezelf volledig onder te dompelen in de Aziatische sfeer. Ga je overdag, dan kan je op de overdekte markten rondstruinen, en de vreemdste vissoorten en schaaldieren ontdekken. ’s Avonds, zo rond 18u, is er het meeste leven, met street food kraampjes overal. Wij kozen voor ééntje met geweldig verse wokgerechten, die voor onze ogen, met spectaculair hoge vlammen, klaargemaakt werden.

Next up: “Hip & trendy” in Bangkok

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.