Ik mocht er al bijzijn op de opening van Atelier Nespresso, met de immersympathieke chefs David Martin en Filip Claeys. Een geweldige ervaring, voor herhaling vatbaar dus. Maar niet zomaar: wilde ik nog eens terugkeren, dan moest ik er iets voor doen, ah ja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nog helemaal stil zondagochtend in het #AtelierNespresso

Vorige week zondag was het de voorlaatste dag van het atelier, en stond er een brunch ingepland met David Martin en Roger Van Damme. Vroeg uit de veren dus, om de heren bij te staan in de Nespresso keuken. Eerst mocht ik nog even wakker worden, en wel op de meest glorieuze manier, met een koffiecocktaill van Hannah Van Ongevalle van The Pharmacy. Ze schotelde me er eentje voor met Lungo Legero, siroop van hibiscusbloem en frambozen, zowat 5 minuten daarvoor door haar ter plekke uitgevonden. Echt zalig lekker. Je bent de beste bartender van België of je bent het niet natuurlijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dan handen uit de mouwen! Ik word naast de souschef van David Martin gezet, en help hem kleine roosjes te maken van butternutpompoen. Het ronde, brede deel van de butternut was op voorhand in heel fijne plakjes gesneden, en dan gemarineerd in azijn met iets zoet bij. Zo krijg je rondjes, die plooiden we eerst dubbel, om dan op te rollen, en zo krijg je mooie kleine roosjes. Veel prutswerk, voor een heel klein hapje, maar wel leuk om te doen. Het klikte ook met de souschef, hij verwacht ook een kindje in januari! Daarna mag ik de kommetjes afwerken, waar het hapje zal inkomen. Het is een pasta van zwarte sesam, met dan de butternut, rolletjes komkommer, en nog wat garnituurkes. En tot zover mijn bijdrage, want dan mocht ik alweer de voetjes onder tafel schuiven voor de rest van de lunch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ateliernespresso2 - 13
David Martin is precies toch tevreden over het resultaat 😀

De gerechten van David Martin die kende ik al, hoewel er kleine subtiele verschillen waren. En dan is het aan dessertmeester Roger Van Damme om zijn creaties voor te stellen. Eerst komt er een sublieme pannenkoek, waarover Roger verklapt dat hij altijd een beetje puddingpoeder gebruikt als geheim ingrediënt, aha! Het volgende dessert, de ‘grand finale’ heet ‘Celebration’, een prachtig bord met maar liefst 20 van Roger’s favoriete smaken, waaronder aardbei, yoghurt, basilicum, witte chocolade, rode vruchten, enz… Met als hoogtepunt een rode bal die je kapot moet kloppen met je lepeltje, met een frisse sorbet binnenin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Goede sfeer in de keuken onder de chefs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ateliernespresso2 - 18

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met nog een Nespresso om af te sluiten, heb ik mijn cafeïne-shots van de dag wel gehad, maar enkele dagen later ligt er alweer een pakketje van Nespresso op de deurmat, ditmaal met 2 limited editions: Milano en Palermo. 2 stevige ristretto’s, verwijzend naar de levendige Italiaanse steden. Milano is een aromatische ristretto met fijne aroma’s van fruit en zoete toetsen van graan. Bij Palermo zijn de koffiebonen intens gebrand, dat geeft aroma’s van cacao en kruidige toetsen van peper. Bottom’s up!
ateliernespresso2 - 21

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.