Onlangs kwam er een nieuw kookboek uit van Libelle-gezicht Ilse D’hooge. Ilse maakt haalbare, mooie en gezonde recepten. Of zo lijkt het me toch als ik door het boek blader. Er worden al meteen een aantal bladwijzertjes gekleefd, om recepten aan te duiden die ik zeker wil maken.

Het boek is onderverdeeld in Ontbijt & brunch; Salades, lunch & pasta; Soep, stoofpotten en gratins; Lekkers uit de zee; De lekkerste stukjes vlees; Frivole lekkernijen en Ongegeneerd zoet. Een heel volledig kookboek dus, met 81 recepten voor elke gelegenheid. Ilse is voor Libelle dagelijks bezig met recepten selecteren en klaarmaken, en dit zouden haar persoonlijke favorieten zijn.

Ik test zelf ook enkele recepten uit. Eerst komt een groentetaart met wortelen, zoete aardappel en geitenkaas aan bod. Ik vind het wel een gewaagde combinatie, omdat de worteltjes eerst gestoofd worden in sinaasappelsap, en het deeg ook zeker geen traditioneel quichedeeg is. Maar helaas, ik vind het echt niet zo’n geslaagde combinatie, mijn vriend ook niet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een tweede experiment heeft meer succes: Ilse leert me ‘tortano’ kennen: een gevuld Italiaans brood. Brood bakken, ik vind dat altijd risky business, maar in het recept lijkt het zo eenvoudig, dat ik me er toch aan waag. En ja hoor, dit was wél echt een toppertje! Hier vind je het recept op de blog.

Ilse kookt - 4

Ik vind het een mooi basic kookboek. Als ik vergelijk met de eerdere kookboeken van Libelle, merk ik dat dit boek eindelijk wel een mooie, hedendaagse vormgeving heeft meegekregen. Een ideaal cadeau lijkt me voor mensen die nog niet veel kookboeken in huis hebben! En het werkt ook voor kookboekenfreaks hoor, ik haalde er toch ook weer inspiratie uit, ondanks mijn over-the-top-kookboekencollectie.

Je kan het boek hier bestellen.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.