December is pakskestijd! Yes! Of nee, wacht… Stress! Wat moet ik nu weer kopen voor…? Het is een beetje dubbel he. Uitkijken naar die leuke pakskes-uitdeelmomenten, maar ook stressen om een geschikt geschenkje te vinden voor je geliefde, mama of wie je ook ‘uit den hoed’ getrokken hebt, je achternonkel ofzo!

Wel, als die persoon een foodie is, dan help ik je graag even verder! De afgelopen maanden kreeg ik leuke producten toegestuurd om uit te testen, die ideale cadeautjes zouden kunnen zijn. En daarbij heb ik ook nog enkele ideetjes toegevoegd van mijn eigen verlanglijstje. Je weet nooit welke achternonkel er meeleest!

  1. Kookboek ‘Spuntino’. De naam Russel Norman doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar hij is een foodie pur sang met eigen restaurant/eethuis in Londen, geïnspireerd op de New Yorkse food scene. Naast geweldige recepten voor creatieve hamburgers, pizzette en ‘spuntini’ (barsnacks) vind je er ook een aantal wandelingen door wijken in New York in terug, met de favoriete culinaire adresjes van de schrijver. Het boek heeft een robuuste look, met zijn open gebonden rug, en prachtige ‘ruwe’ foto’s. Een echt mannencadeau me dunkt :-). Te verkrijgen via bol.com of in de betere boekhandel voor 29,99 euro.
  1. Atomic Gin Botanicals. Gin hype over? Verre van! Als je secret santa een ginlover is, kan je natuurlijk een fles gin kopen, maar nog veel origineler (en goedkoper! wat kost dat niet, gin?) zijn deze botanicals van Atomic Gin: kruidige smaakmakers voor je G&T, in een buisje van 10, in 3 verschillende categorieën: klassiek, pittig en floral. Ik heb zelf een buisje ‘florals’, en ik heb er natuurlijk nog geen gin tonics voor mezelf mee gemaakt, alcohol drinken als je zwanger bent is frowned upon, maar ik heb bijvoorbeeld de rozenblaadjes die erbij zitten ook al kunnen gebruiken om een dessertje af te werken, multifunctioneel! Alle info via de website van Atomic Gin, de botanicals kosten 25 euro per buisje van 10.
    Schermafbeelding 2015-12-13 om 00.36.51
  1. Mozzarella DIY Kit. Eéntje van mijn persoonlijk lijstje. Ik doe wel graag eens een DIY-projectje, zeker als het iets met eten te maken heeft. Zelf je mozzarella maken, dat klinkt toch geweldig goed? Ik kan hierbij dus niet uit ervaring spreken, maar ik zou het wel graag zelf proberen! Sowieso gaat dat beter zijn dan die rubberballen die je in de supermarkt koopt! Te koop op bol.com voor 19,90 euro.
    giftguide_avdd - 2
  1. Spiraalsnijder. Ik hou wel van groentensliertjes als vervanging voor spaghetti, of om schotels af te werken. Ik had vroeger zo’n juliennedunschiller. En hoe goed de gladde verkoper op de vogeltjesmarkt er ook mee overweg kon, thuis stond ik er alleen maar mee te sukkelen. Een vriendin van me had deze spiraalsnijder van Gefu, en daar ging het als vanzelf mee! Het werkt een beetje als een potloodslijper, maar dan met groentjes. Supercool en handig! Te koop via de webshop van 15gram, voor 19,95 euro.
    giftguide_avdd - 3
  1. Dubbelwandige glazen ‘Pavina’ van Bodum. Ze bestaan al even, maar nog steeds vind ik ze erg mooi van design. Ik drink een cappuccino graag uit een glas, zodat je alle laagjes kan zien, en uiteraard zijn deze glazen daar ideaal voor. Ook voor hapjes of een elegant soepje tijdens de feesten zijn dit erg schone serveerglaasjes. En uiteraard: alles blijft mooi koud of warm, zónder uw pootjes eraan te verbranden. Ik zag dat ze in promotie staan op de webshop van De Standaard! Voor 6 glazen van 25 cl 29,95 euro ipv 64,95 euro. Niet slecht hé!
    giftguide_avdd - 4
  1. Chocolade kerstboom van Pierre Marcolini. Deze kerstboom staat al weken te pronken op de ‘toog’ in mijn keuken. Te schoon om op te eten, weetjewel. Enkele jaren geleden mocht ik op bezoek gaan in het atelier van Marcolini, echt wat een topervaring! Ik zag er toen hoe o.a. ook hun kerstcollectie met de hand gemaakt werd, indrukwekkend! Marcolini is nog steeds mijn favoriete Belgische chocolatier, en ik heb toch al wel wat chocolatjes achter de kiezen. In de shops vind je ongetwijfeld een schoon en lekker cadeau voor een echte fijnproever/zoetebek. De minikerstboom heb je al voor 13,90 euro.
  1. Tiffin lunchbox. Ik weet niet of je ooit die geschifte reportage in Top Gear zag, waarbij heren Hammond, May en Clarckson Indiase lunchbox-torentjes op tijd moesten bezorgen in Mumbai? Hilarisch, maar tegelijk ook indrukwekkend om te zien hoe een miljoenenstad (normaal gezien) vlotjes bediend wordt van een zalig dampende curry met rijst en bijgerechtjes. Die Indiase lunchboxjes, genaamd tiffin, die kan je stillekesaan ook bij ons vinden, zalig toch? Ontdek er hier alles over! Te koop op de webshop van 15gram, voor 28 euro.
    giftguide_avdd - 1
  1. Piper Heidsieck cadeauverpakking. Jaarlijks designt champagnehuis Piper Heidsieck een nieuwe feestelijke cadeauverpakking voor hun signature champagne. Vorig jaar was het een schone doos die je nog kon gebruiken als theelichtbrander, dit jaar een originele ‘pakskestoren’, die ook nog eens kan dienen als ijsemmer, clever toch? Ik heb mijn schone doos mét champagne in al gekregen van de immersympathieke Oona’s, als bedanking voor een fijne samenwerking, insgelijks! Wie maak je nu niet blij met een goede fles champagne? Zeker in zo’n originele verpakking! Te verkrijgen in de supermarkt voor 34,95 euro.
  1. The Butcher’s Book van Dierendonck. Een gerenomeerd beenhouwer die pleit dat we vooral minder vlees moeten gaan eten, maar béter! Daar kan je toch alleen maar naar luisteren? En al zeker als hij daar ook nog eens een prachtig boek over uitbrengt. Een leesboek over zijn passie, een knap naslagwerk over terroir en een unieke kijk in zijn nobele ambacht, met verhalen, recepten en technieken voor het bereiden van rundvlees, varkensvlees, lam en gevogelte. Ook dit boek is lekker robuust, met zijn open rug én een gaatje in om het ‘droog aan den haak’ op te hangen, net zoals in de beenhouwerij, origineel! Te verkrijgen bij de betere boekhandel of online voor 34,95 euro.
  1. Le Creuset boterpot. Tot slot nog een item van het persoonlijke verlanglijstje: een boterpot van Le Creuset! Ik weet niet hoe het bij u zit, maar ik heb echt wel graag een laagje boter op mijn boterham. Vroeger had ik altijd een vlootje margarine in de koelkast staan, maar lekker is dat eigenlijk toch niet he? Bovendien, als je eens op de verpakking gaat kijken, zit er in élke margarine nog steeds palmolie. Is dat ondertussen nog steeds niet achterhaald? Fin, een wijs man zei ooit “minder maar beter”, en dat gaat dus zeker ook op voor boter! Niet op elke boterham moet boter, maar af en toe… En dan moet je boter natuurlijk smeerbaar zijn! Vroeger had men altijd een pot smeerbare boter in de bijkeuken staan, en daar grijpt Le Creuset naar terug, met een handige boterpot die je zo op het aanrecht kan laten staan! 36 euro via amazon.com.

Wat is jouw favoriet op het lijstje?

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

2 Comments

  1. Oehh leuke tips, merci!! De spiraalsnijder staat al op m’n wishlist en de gin botanicals wil ik graag voor m’n broer halen, alleen…kijk ik er nu over of kan je die niet kopen op de gelinkte website? En waar dan wel? 🙂

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.