Ik mocht een pan uit het GreenPan-gamma testen, en al snel viel mijn oog op de vis-en groentenpan uit de Milan 3D-collectie. Waarom juist? Het is een pan die kleine ‘kottekes’ heeft die uw vetstof mooi op zijn plaats houdt, en daarvoor zorgt dat alles gelijkmatig gebakken wordt. Hun gepatenteerde Thermolon-laagje zorgt er ook voor dat de warmgeleiding perfect is, en je te bakken goed niet blijft kleven. Fin, ze kunnen dat wel allemaal zeggen, maar om het echt te weten, moet je het natuurlijk uittesten!

GreenPan - 1

De eerste test die de pan onderging, waren gebakken aardappeltjes. Mijn lief kan dat geweldig goed, en voila, in de GreenPan helemaal goedgekeurd! Een perfect krokant korstje, mooi zacht vanbinnen. Vis bakken is natuurlijk van een andere orde, maar om eerlijk te zijn, in deze pan easy peasy! Gewoon keer op keer perfect gebakken, zonder dat je er eigenlijk echt naar moet omzien. Boter smelten (of arachide-olie gebruiken), vis erin, 1 keer omdraaien, en da’s al! De ovale vorm zorgt er ook voor dat uw viske perfect in de pan past.

GreenPan - 2

Vandaag, op een grauwe zondagmiddag, deed ik eens echt mijn best om een schoon gerechtje op tafel te toveren, en daarbij kwam de GreenPan weer eens goed van pas!

Gebakken zeebaars met tijmdijonaise, groentebrunoise en parmezaanpuree
Voor 2 personen

  • 2 flinke zeebaarsfilets
  • 3 grote bloemige aardappelen
  • 2 eierdooiers
  • sap van ½ citroen
  • een flinke eetlepel mosterd
  • 30 gr geraspte parmezaan
  • boter
  • 5-tal wortelen
  • ½ venkel
  • enkele takjes tijm
  • wat room
  • peper, zout en muskaatnoot

Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukjes, en kook gaar in gezouten water. Schil de wortelen en kuis de venkel, en snij in een fijne brunoise.

Doe een klontje boter in de GreenPan, en stoof de brunoise aan op een zacht vuurtje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Giet de aardappelen af, en pureer met een klontje boter, een scheutje room, peper, zout en nootmuskaat en de geraspte parmezaan. Zet warm weg.

Doe de brunoise uit de pan, en smelt opnieuw een klontje boter. Kruid de zeebaarsfilet aan beide kanten, en bak. Begin met de velkant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Splits de eieren, en doe de eierdooiers in een sautese, samen met het sap van de citroen en een klein scheutje water. Klop al eens goed los, en klop dan luchtig op een zacht vuurtje. Haal van het vuur, en voeg enkele klontjes (zachte) boter toe, roer goed totdat de boter gesmolten is. Voeg de mosterd toe, en kruid af. Voeg geritste blaadjes tijm toe.

Serveer de puree met de gebakken vis, de brunoise en de dijonaise. Fancy, en eigenlijk niet zo moeilijk he!

Gebakken zeebaars met tijmdijonaise

Tenslotte nog enkele tips voor het onderhoud van uw GreenPan:

  • Gebruik geen metalen voorwerpen in de pan. Plastieken of siliconen tools zijn ideaal.
  • Laat je pan afkoelen, voor je ze afwast. Zet ze trouwens ook niet in de afwasmachine.
  • Leg iets tussen 2 pannen als je ze wegzet, dat voorkomt krassen.

Meer is er eigenlijk niet aan! Nog even meegeven dat GreenPan een Belgisch merk is, en dat steunen we uiteraard maar al te graag!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.