Ik heb vaak problemen met te hoge verwachtingen: zo zag ik al talrijke verlekkerende foto’s op Instagram passeren, de naam sprak me aan en ook het interieur scheen zeer schoon te zijn. Het prijkte dan ook al enige tijd op mijn to do lijstje.

Een etentje met vrienden is dan ook de ideale gelegenheid om er weer ééntje weg te schrappen, ditmaal bij Le John in de Kasteelpleinstraat in Antwerpen dus.

Eigenlijk begon de avond voortreffelijk: een heerlijk verfrissende rosé schuimwijn in een prachtig coup’ke van Iittala (zoals al het servies en glaswerk van Le John trouwens). Met de menukaart voor de neus wordt beslist om ook een voorgerechtje te nemen, want die zien er het lekkerst uit.

Tijdens het wachten op het eten krijgen we een bordje met fijne vleeswaren, kalamata olijven en uitstekende olijfolie voorgeschoteld, en uiteraard ook een knapperig ciabattabroodje (waar we zuinig mee moeten zijn zo blijkt, want de rest van de avond krijgen we geen meer aangeboden).

tumblr_m4svfpATko1qe0430o2_1280Ik had voor mozzarella van buffelmelk, gekonfijte tomaatjes en Ganda ham gekozen als voorgerecht, een simpel maar lekker voorgerecht waar weinig op valt aan te merken. Naast mij proef ik eens mee van uitstekend gebakken coquilles met krokante uitjes, ook erg lekker.

tumblr_m4svfpATko1qe0430o3_1280Risotto nemen op restaurant blijft een risico, want risotto moet à la minute bereid worden, en dat duurt wel even. Maar met die hoge verwachtingen in het achterhoofd ging ik er voor. En je voelt het al aankomen: viel dat even tegen! De stukjes gebakken witte asperge erin waren ok, maar ik kwam wel maar bitterweinig ‘puntjes’ tegen, en de risotto zelf die ontbrak smeuïgheid, smaak en aroma! Nergens de smaak van parmezaan of mascarpone te ontwaren, en dat is volgens mij echt wel onontbeerlijk in een goede risotto! En er was ook iets mis met de structuur van de rijst. Ik heb nu nog niet alle risotto-rijstsoorten geprobeerd, maar volgens mij was dit gene! Het deed me eerder denken aan basmati rijst, bizar… Ook van de andere kanten van de tafel komen weinige enthousiaste reacties.

Genoeg gegeten had ik er wel mee, dus geen dessert voor mij. Een theetje dan maar, waarbij ik hoopte dat er nog een lekker zelfgebakken koekje zou bijhoren, maar dat werd een middelmatig chocolaatje uit een verpakkingetje. Mijn vriend liet zich wel nog verleiden tot zoets, maar dat was een verkeerde keuze: het werd een bombastische taart met ijs met gekonfijt fruit in, daar kan je naar mijn ervaring maar weinig mensen gelukkig mee maken…

Misschien ben ik wat hard, want al bij al was het wel een erg fijne avond in goed gezelschap. De bediening was vlot en vriendelijk, maar de keuken van Le John heeft mijn hoge verwachtingen niet kunnen inlossen… Het prijskaartje hielp ook niet: 55€ per persoon. Niet om van achterover te vallen, maar wetende dat niet iedereen drie gangen gegeten heeft, en er nauwelijks wijn gedronken is, is dat toch wel vrij duur. Bib gourmand-gewijs kan je voor dat geld een hele lekkere menu mét aangepaste wijnen elders eten!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.