Eerder dit jaar nam ik afscheid –met een etentje uiteraard- van één van mijn favoriete restaurants in Antwerpen: L’Epicerie Du Cirque. Maar het goede nieuws kwam niet veel later dat er een vervolg komt, en wel ‘onder’ hun andere recent nieuwe topzaken Bar Palmier en Moss: Under the Palm Trees. Hoe goed gevonden is dat?

Helaas had ik al andere plannen bij de opening, dus UTP stond dan ook hoog op het restoprioriteitenlijstje. Vorige week vrijdag trok ik er heen voor de lunch. Het was stralend mooi weer, en ironisch genoeg is dat dan wel wat jammer om in de kelder ‘under the palm trees’ te gaan zitten. Maar geen probleem, ik mag ook op het terras van Moss/Bar Palmier gaan zitten. Ideaal!

Ik ga wel eerst eens een kijkje nemen in het restaurant. Wat een zalig pand, wat een mooie inrichting! Er is een grote tafel met mooie ‘kaarsenluchter’ boven, de open keuken met exotische tegeltjes, intieme hoekjes… Ik kijk al uit naar donkerdere dagen om hier nog eens plaats te komen nemen.

Maar dus terug naar het terras voor het aperitief: een sprankelende wijn van eigen bodem: ‘Cubiz Bizjoe’ Blanc de noirs van Domein Cuvelier in Borgloon. Heerlijk en trots op de Belgen! (En Brazilië moest die avond dan nog verslagen worden door ‘ons’ op het WK). Uiteraard horen daar hapjes bij: bladerdeegje met rode biet, geitenkaas en radijs, een currykrokantje met Marokkaanse wortel, koriander en mayonaise van zwarte bonen plus een babywitloofje met ‘sneeuw’ van pecorino (of was het parmezaan?). Tijdens deze introductie maak ik ook keuze uit het menu. Een vaste nieuwe formule: 4 gangen (€ 52) met telkens een 3-tal keuzes, vlees, vis of veggie, met de mogelijkheid om extra gerechten bij te nemen (+ €15/gerecht) of carte blanche te geven aan de chef (€ 95) onder de ondertussen legendarische benaming #kleinideeke.

Ik ga voor 4 gangen, want heb twee uur later ergens anders een afspraak. De gerechten komen trouwens aan een mooi strak tempo. Met hier en daar zelfs nog een extra’tje erbij… nice! Wegens een goed voorgevoel dat het nog wel eens een hele feestelijke avond zou worden (bye bye Neymar), opteer ik om sapjes bij de gerechten te nemen.

Ik begin met een sapje van kers en bloedappelsien, een mooie match bij de rundstartaar met gebrande eidooier, verse kruiden, aardappelcrunch met satékruiden en mayonaise van eiwit, en jawel, al een extra proevertje: burrata met watermeloen, hakurie (Japanse radijs) en een genereuze schep kaviaar. Pure verwennerij!

Maar de absolute favoriet van de lunch is voor mij wel de traaggegaarde en gelakte Duroc rib met gekaramelliseerde sesam, kruisbes en jonge ui. Zo mooi maar vooral zo lekker. Fingerlickin’ good! En het is nog niet gedaan, want er komt ook nog een kommetje bij met gerookte Holstein, gepofte rode biet, hennep en een zalig dik sausje met geklaarde boter. Ik vraag een lepeltje om dat deftig leeg te kunnen maken.

Bij het hoofdgerecht krijg ik een sapje van wortel, kurkuma en appelsien. Dat gaat goed bij de Bouillabaise: zeewolf, venkel, rouille, Zeeuwse mosselen en schaaldierenfond.

De verzadiging nadert, maar het lichte dessert lepelt nog vlot binnen: yoghurt met aardbeien, meringue, crumble, huacatay (citrusafrikaantjes) en citrusgel.

Met een digistief koffietje erbij (van Moss) kan ik alleen maar besluiten dat L’Epicerie du Cirque terug is van nooit weggeweest, meer nog, het totaalconcept staat als een huis, met Moss, Bar Palmier en Under the Palm Trees onder één dak.

Under the Palm Trees
Volkstraat 13
Antwerpen
Lunch & diner van vrijdag tot zondag,
diner op woensdag & donderdag,
gesloten op maandag en dinsdag

 

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.