Ik kreeg een leuke uitnodiging om eens te komen proeven bij Tearoom Lints, de ontbijt-, lunch- en high tea-zaak die bij de in Antwerpen beroemde bakkerij en patisserie Lints hoort. Ik kende Lints nog van toen ze op een andere locatie zaten, iets verder om de hoek, en vooral dan voor hun uitstekende patisserie. Al enkele jaren geleden verhuisden ze naar een groter pand op het Mechelseplein en kwam er ook een tearoom bij. De tearoom is begin dit jaar overgenomen door het duo San & Jürgen, dus ook hét moment om eens te gaan proeven.

Ik trek met man en zoontje op een zonnige zaterdagochtend richting Mechelseplein met een stevig hongerke. We worden hartelijk ontvangen bij Lints en krijgen een plekje voorin in de tearoom toegewezen. Achterin is er ook plek, en er is ook het terras, maar met onze enthousiaste/wilde peuter kiezen we toch voor het rustige/gezellige plekje voorin.

 

Op de ontbijtkaart verschillende mogelijkheden, van een express-ontbijtje met koffie en koffiekoek (Italian style) over een basisversie met pistolets, koffiekoeken en vers appelsiensap (dit kiest mijn man, met een extra zachtgekookt eitje erbij), de luxe-uitbreiding met glas cava en fijn beleg, en de optie die meteen mijn ogen uitstak: feel good ontbijt met slaatje, tomaat-mozzarella, groententapenade, vers appelsiensap en yoghurt met granola en fruit. En voor de kleine man is er een kinderontbijt met een fruitspiesje, sandwich met choco en ook een zachtgekookt eitje met soldaatjes.

Ook koffie hoort erbij en we krijgen al snel een perfecte én lekkere cappuccino met een macaron. En het ontbijt laat niet lang op zich wachten: een indrukwekkende toren met pistoletjes, koffiekoeken en brood, een royale plank met de groentetapenades en natuurlijk ook het kinderontbijt, waarbij zoonlief vooral blij is met het draaimolen-fruitprikkertje. De zachtgekookte eitjes zijn helaas net iets te ver, en dus niet ‘dipbaar’ met de soldaatjes, maar dat wordt snel goedgemaakt met een nieuw, wel perfect zachtgekookt eitje. Complimenten ook voor de lekkere dips en slaatjes bij ‘mijn’ ontbijt, een zeer welkome afwisseling op het klassieke ontbijt. En het brood en gebak van Lints zijn van topkwaliteit. Genieten!

Ik ga me ook nog even verlekkeren in de bakkerij bij de taartjes, croissants en eclairs in de Belgische driekleur (het WK was nog net niet gedaan), verschillende broodsoorten, snoepgoed, etc… en ik koop nog een taartje voor mijn ouders, notoir taartenliefhebbers…

Te mooi om niet mee naar huis te nemen…

Tearoom Lints stond nog niet op mijn ontbijt-radar in Antwerpen, maar dat is bij deze goedgemaakt en smaakt naar meer: ik loop zeker ook nog eens langs voor een lunch en high tea.

Tearoom Lints
Vlemickveld 68 (Mechelseplein)
Antwerpen

Open van dinsdag tot zondag van 7u tot 17u30 (15u30 op zondag), gesloten op maandag

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.