De voorbije jaren heb ik opdrachtgewijs al vele leuke reportages voor Oostende mogen maken. De queen van de badsteden ligt me dan ook nauw aan het hart. Als ik een uitnodiging van het Mercure Oostende hotel krijg om een keertje te overnachten, neem ik dat dan ook graag aan. En of het met mijn verjaardag kan? Geen probleem! Mijn man heeft chance, dat verjaardagsweekendje is bij deze weeral geregeld.

Het Mercure hotel zelf ligt echt pal in het centrum, op de Leopold II-laan, vlakbij het casino. Met onze auto wagen we een gokske: het laatste weekend van augustus is vermoedelijk ook één van de drukste, en het is dus wel wat stress om een parkeerplek te vinden. Voor de parking van het hotel hadden we moeten reserveren, alle andere parkings in het centrum staan vol. Uiteindelijk vinden we een plek aan het station. Ok, de signalen zijn duidelijk: altijd met de trein naar Oostende!

Eens op onze hotelkamer – die piekfijn in orde is – laten we de parkeerstress achter ons, met een glaasje cava erbij, schol! Geen grootste plannen deze keer in Oostende, gewoon onze neus achterna om nieuwe dingen te ontdekken, en een bezoekje te brengen aan ‘oude’ favorieten.

Leuke ontvangst bij Mercure Oostende!
  1. Ijsje bij Gelato Maxzim
Gelato Maxzim Oostende

Op nog geen 5 minuten wandelen van’t hotel is het beste ijssalon van Oostende: Gelato Maxzim. No nonsense Italiaanse gelato, met steevast een lange wachtrij. Omdat ik de verjaardagskoningin ben, schuift mijn man aan, en spring ik binnen bij Lily – Life’s Little Luxuries – een prachtige concept store net naast het ijssalon. Zo’n mooie winkel om in rond te snuisteren! En daar is mijn ijs’je’: een gigantische hoorn gevuld met één bol heerlijk pistache-ijs, meer moet het niet zijn!

  1. ’t Lachend kakske

Geweldige marketingstunt (en dan die verdwijning!), de-’t lachend kakske-verdwaalpaal op’t strand. Daar moet je toch een selfie bij nemen? En zo hebben we’t zeetje ook weer gezien. Het is trouwens opvallend druk rond de paal, iedereen spreekt graag af bij ’t kakske. Ik blijf het grappig vinden, daar moet je dan 36 voor geworden zijn…

  1. Histoires d’O

Mijn favoriete bar/resto in Oostende moet wel Histoires d’O zijn! Ze hebben er zalige huisgemaakte garnaalkroketjes (in apero vorm) en cocktails. Bij de ondergaande zon (en gelukkig ook windschermen) is het heerlijk vertoeven daar. Binnen blijven eten zit er niet in, daarvoor hadden we op een zaterdagavond moeten reserveren…

  1. Mommy’s Bastards

Via de app van Oostende – OSTNDR ontdekken we dat er een nieuw hip plekje in town is: Mommy’s Bastards. Reserveren is niet nodig, dus daar kunnen we wel zomaar terecht op een zaterdagavond. Leuk interieur met veel plantjes, ruwe muren en velvety zitbanken, zo’n plek waar je je meteen thuis voelt. Op het menu ‘street food bites’ om te delen – maar dat deden we al bij Histoires d’O – dus kijken we naar de main dishes. Misschien had ik het op veilig moeten spelen en voor een ‘Mommy’s Dirty Hamburger’ moeten gaan, maar ik wil het toch een beetje gezond houden, en kies voor Thai Beef Salad met mango. Ik vrees dat de kok nog nooit in Thailand geweest is, want dit doet helemaal geen eer aan aan het origineel. Het vlees is ook veel te ver gebakken. Jammer! Ook de avocado toast van de man, met garnalen die duidelijk van het Marokkaans gepelde soort zijn, kan maar matig bekoren. Het lokaal biertje Jus de Mer is dan weer wel een ontdekking, zo lekker!

  1. Het ontbijt bij Mercure

Slapen deden we heerlijk in ons bedje bij Mercure, en het onbijt volgde diezelfde trend: wat een indrukwekkend buffet! Vers brood en pistolets, ruime keuze beleg, verschillende soorten eitjes, confituren van Callas, yoghurt, granola en fruit en jawel: ‘bake your own waffle’! Daar kon deze birthday girl natuurlijk niet aan weerstaan. Wat een feest!

Ik ben dan misschien wel getrouwd met Antwerpen, Oostende blijft mijn minnares (met een buitenverblijf!). Dank aan Mercure Oostende voor dit fijne weekend! #uitgenodigd.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.