Gisteren ben ik gaan lunchen bij Takumi Ramen Kitchen. Eerst was er een filiaal op de Marnixplaats, maar er is er sinds begin augustus ook één bijgekomen vlakbij het Centraal Station, in de Anneessenstraat (over de UGC). Ik had er al veel goede dingen over gehoord (shout out naar Elidesc en @teveelkookboeken), dus wilde ik vooral zelf gaan proeven!

Supertoffe zaak bomvol retro Japanse posters en een coole vibe (de Japanse popmuziek die door de speakers knalt is echter niet zo mijn ding). Op de kaart vooral veel keuze uit ramen bowls (tip: op de achterkant van het menu trouwens ook nog curries en kara-age, had ik niet door bij het bestellen) en side dishes, die je bij de lunch voor een klein prijsje per stuk (3 euro) kan bijbestellen.

Als side dish kies ik voor de takoyaki, dat zijn Japanse inktvisballetjes die in een soort van poffertjespan worden gebakken en dan overgoten met een heerlijk sausje en mayonaise. Hoe goed zien die er niet uit? Soms komen er nog wapperende bonito flakes op, maar dat was hier niet het geval. Desalniettemin heel lekker!

Takoyaki

Ik bestel trouwens ook een Japans drankje: Ramune. Het komt in een speciaal flesje, waarbij je een balletje bovenin met de dop moet doorprikken, met een kleine limonadedouche tot gevolg. De ober legt het me volledig uit en staat me bij. Ik had voor de smaak ‘ananas’ gekozen, en het drankje is helaas mierzoet. Leuke gimmick, maar het zal bij die ene keer voor mij blijven. Volgende keer ga ik voor een koude Japanse groene thee of biertje!

Ramuni pineapple

En dan verschijnt mijn grote kom ramen: Mala Noukou Chicken Ramen: pittige romige kip bouillon ramen met gegrilde kip, groente, lente-ui, prei, koriander, bamboe, gebakken ui, nori, kipgehakt en shoyu tamago. Op het menu aangeduid met 2 chilipepertjes, maar door de romigheid van de bouillon, zijn de smaken mooi in balans. Er ligt een heerlijke malse kippendij in reepjes op, waarvan het vel echt megakrokant is, zalig! Die wordt blijkbaar op een teppanplaat gebakken met een gewichtje op (heb ik nagevraagd). Er ligt ook een ferme portie koriander, een stukje norivel en een ‘shoyu tamago’ ei bij, dat gemarineerd is in sojasaus. Verder valt er heel wat te ‘ontdekken’ in de bouillon: wontons met kippengehakt, véél groentjes en uiteraard de ramen onderaan. Die laatste krijg ik trouwens niet op, met de takoyaki erbij wel een heel royale portie. Kan er trouwens iemand ramen eten, zonder heel de tafel (en zijn kleren) vol te spetteren met bouillon? Misschien hoort het wel zo…

Mala Noukou Chicken Ramen

Ik reken af met 22,3 euro en het vooruitzicht dat ik hier waarschijnlijk nog vaak zal terugkomen. Ze gaan trouwens een derde filiaal openen aan de Grote Markt in Antwerpen. Ramen-zilla is taking over the city! Miso happy!

Takumi Ramen – @takumiramenbelgium
Anneessenstraat 37
2018 Antwerpen

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.