Of ik al plannen had dit weekend? Tot voor kort niet, tot ik de digitale flyer voor de eerste editie van Meat & Beer Fest, een samenwerking tussen Duvel Moortgat en De Laet&Van Haver, onder mijn neus geschoven kreeg. Lekkere vlezekes en bier? Count me in!

Het Grande Bouffe feestje vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 juli in de Cargo (park Spoor Noord) en er staat heel wat lekkere namen op de affiche, die de carnivoor en bierliefhebber in mij doen watertanden:

Workshops

// Live-uitbeningen, worsten draaien en tal van andere demo’s gebracht door topslager Luc De Laet zelve. (za & zon om 14.00 uur & 16.00 uur)

// Bierworkshops & tastings door Sam Nagels, biersommelier van Stadsbrouwerij De Koninck. (za & zon vanaf 14.00 uur in groepjes van 15 personen.)

collage_m&B_brandt_levie

Foodstands & -trucks

// The Butcher’s Store van De Laet & Van Haver
De bekende Butcher’s pulled trio, Butcher’s Dogs en natuurlijk Secreto 07. Het vlees wordt bovendien ter plaatse versneden zodat de liefhebber ook nog iets mee naar huis kan nemen.

// l’Epicerie du cirque
Culinair genot van het met een michelin ster bekroonde restaurant uit Antwerpen. Ik zag trouwens op de Facebookpagina van Dennis, dat ze daar in volle mise-en-place modus zitten. ***Spoiler alert*** Het is iets met liters ‘lakage’ en #ribster!

// The Butcher Bar
Degustaties van diverse charcuterie en hotdogs van de Amsterdamse Brandt & Levie worstmakers. De varkens worden van kop tot staart verwerkt, zelfs het niervet krijgt een bestemming als geparfumeerde zeepjes.

// Cuisine J.
Bierpairing van een lokaal Zandvliets biertje met vlees bereid op een Zuid-Afrikaanse BBQ Braai door topchef Jimmy Van den Panhuysen. Keuze uit 3 soorten braajbroodjies (vlees, veggie en sweet) en chicken sosaties klaargemaakt in onze braai in combinatie met het Zandvliets Pale Ale (ZPA), een bier dat gebrouwen is door Brouwerij CyDrale.

// Chef Stefan’s foodtruck
Zelfgemaakte Full madness burgers en hotdogs.

// Les Saucisses
Ambachtelijke vlees, vis en groenteworsten.

// Juffer
Proef, ruik en bewonder de eetbare bloemen en kruiden van Juffer. Maak je gerechten af met het aroma van verse kruiden en de kleur van smakelijke bloemen of fleur de tafel op met een lekker boeketje extra feestelijke garnituur, zo te plukken uit de vaas!

Biertastings & biershop

Naast het grote Duvel Moortgat-De Koninck is er aan vele kleine ambachtelijke brouwerijen op 16 & 17 juli 2016 evenmin een gebrek in Cargo Zomerbar. Met o.a. bieren van De Struise Brouwers, Dame Jeanne, Cabardouche, Vleesmeester brewery, Seef, Cydrale en ga zo nog maar even door. De meeste bieren zullen ook in fles verkocht worden in een gezellige biershop. En een beetje proeven van dat alles? U zal niet weten waar eerst te beginnen.

Practicals

 

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.