Ik vertel je graag over mijn bezoek bij Altermezzo bij chef Jo Grootaers in Tongeren. 3 jaar geleden kwam Jo nog bij mij thuis koken, voor San Pellegrino Young Chef. Hij heeft ondertussen niet stil gezeten, en dit jaar viel de puzzel helemaal mooi in elkaar: op een week tijd werd hij als jonge chef van het jaar bekroond door Gault & Millau & Michelin en krijgt hij ook zijn eerste ster van de Michelingids! Maar Jo is nog steeds de jonge, gepassioneerde maar ook bescheiden chef gebleven.Pane carasau met hummus met zwarte olijf en gerookte ui


Fideua met aïoli met inkt en inktvis


Gazpacho van groene tomaat en olijfolie


Lijnzaadcracker met burrata en geraspte tarbotkuit


Zeebaars met ijspastille, algen en Gillardeau oester


Pieterman op het vel gebakken, verschillende bereidingen van bloemkool, beurre blanc met dille en kokkels (fenomenaal lekker!)


Kip uit Landes gegaard in de houtskooloven, pommes Dauphin, girolles, abrikoos en gebrande eendenlever


En dan Jo’s legendarische dessert met groene kruiden: biscuit van pistache, crumble van gezouten pistache, crèmeux van basilicum, avocado-crème, ijspastille van verveine en bergamotmunt, sorbet van zuring en meringue van verveine. Echt zalig!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.