Ik vertel je graag over mijn bezoek bij Altermezzo bij chef Jo Grootaers in Tongeren. 3 jaar geleden kwam Jo nog bij mij thuis koken, voor San Pellegrino Young Chef. Hij heeft ondertussen niet stil gezeten, en dit jaar viel de puzzel helemaal mooi in elkaar: op een week tijd werd hij als jonge chef van het jaar bekroond door Gault & Millau & Michelin en krijgt hij ook zijn eerste ster van de Michelingids! Maar Jo is nog steeds de jonge, gepassioneerde maar ook bescheiden chef gebleven.
Pane carasau met hummus met zwarte olijf en gerookte ui
Fideua met aïoli met inkt en inktvis
Gazpacho van groene tomaat en olijfolie
Lijnzaadcracker met burrata en geraspte tarbotkuit
Zeebaars met ijspastille, algen en Gillardeau oester
Pieterman op het vel gebakken, verschillende bereidingen van bloemkool, beurre blanc met dille en kokkels (fenomenaal lekker!)
Kip uit Landes gegaard in de houtskooloven, pommes Dauphin, girolles, abrikoos en gebrande eendenlever
En dan Jo’s legendarische dessert met groene kruiden: biscuit van pistache, crumble van gezouten pistache, crèmeux van basilicum, avocado-crème, ijspastille van verveine en bergamotmunt, sorbet van zuring en meringue van verveine. Echt zalig!