Week 8 ondertussen in #coronatimes… Wie had ooit kunnen denken dat onze geliefde café’s en restaurants zó lang gesloten gingen zijn… Dit is echt zo hard voor de sector. Gelukkig komen er elke week zaken bij die nu inzetten op take away & delivery. Vorige week maakte ik al een overzicht van ‘fine dining’ restaurants die hun lekkere keuken tot bij ons brengen, en ik was ook van plan om dat voor de categorie ‘comfort food’ en ‘street food’ te doen. Maar eerlijk? Er kruipt gigantisch veel werk in zo’n artikels, en ze moeten wekelijks een update krijgen…

Dus ik heb het gelijk anders aangepakt, en een grote spreadsheet gemaakt met een zo compleet mogelijk overzicht.

Die spreadsheet vind je hier:
Avocado van de Duivel’s zo compleet mogelijk take-away-in-Antwerpen overzicht

Bookmarken maar, zou ik zeggen ;-).

Ik heb per restaurant een duidelijk overzicht proberen te maken wat ze als take away aanbieden, of ze leveren, (tot) wanneer je kan bestellen en wanneer ze open zijn. Zo kan je per dag van de week gaan kijken wat er open is (let op: bij sommigen moet je op voorhand bestellen). Er zijn een aantal zaken die samenwerken met de gekende fietskoerierdiensten. Handig, maar weet wel dat restaurants tot 30% moeten betalen voor die service. Dus als je kan, ga er eens heen met je fietske of te voet ;-), da’s ook weer een grote steun voor hen!
De link die achter de naam van het restaurant zit, leidt naar de bestel- of infopagina. En ik heb er ook telkens de link naar hun Instagram account bijgezet. Daar vind je vaak de meest actuele informatie over take away. Geef ze zeker een follow, dat is ook echt een goede manier om restaurants nu en in de toekomst te steunen!

Zoals je ziet, is het nog niet helemaal ingevuld (want hier kruipt ook gigantisch veel werk in), en er zullen steeds meer zaken bijkomen. Een work in proces zeg maar. Maar de bedoeling is dat je een duidelijk overzicht krijgt van al de verschillende initiatieven in Antwerpen (en omgeving!). Stuur dus zeker ook je suggesties (persoonlijke favorieten!) door. Als deze ‘klaar’ is, zal ik ook nog een tabje maken voor drinks, want daar zijn ook veel fijne initiatieven!

Gerechtje uit de Graanmarkt 13 @Home box! Méér dan goedgekeurd!

Hopelijk steunen jullie ook de Antwerpse horeca vollenbak mee ;-).

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.