Je had het misschien al door, ik ben helemaal verzot op Oostende! Ik heb er de voorbije maand verschillende dagen gespendeerd, en ben er helemaal mijn hartje verloren. Ik werd gevraagd door de toeristische dienst van Oostende om 5 restaurants te recenseren, dat wil zeggen 3 bezoekjes aan de badstad met telkens een lunch en een diner (ok, wie kan rekenen, die merkt ook dat dat niet klopt, die laatste keer ben ik gaan eten bij Bistro Mathilda). Tussen lunch en diner was er dus altijd wat tijd te spenderen in de stad, en ik kan u zeggen, ik heb me niet verveeld, meer zelfs, tijd te kort! Ideaal ook om het verrassingsweekendje voor mijn zus voor te bereiden. Die werd 40 en Oostende werd het decor om dat uitgebreid te vieren. Ondertussen heb ik een waslijst aan things to do in Oostende!

  1.  À l’Ostendaise

Deze tip is een beetje hors catégorie, want slechts te doen op 1 weekend, en wel volgend weekend: 24 en 25 juni 2017. Het is een culinair festival waarbij de beste restaurants uit Oostende visgerechtjes presenteren. Voor 6 euro ’t stuk kan je het beste proeven wat ‘t zeetje te bieden heeft. Klinkt goed toch? Alle info vind je hier, ik teken present op zondag. See you there?

alostendaise

  1. Lekker eten

lobster_fruitsdemer2_small

We blijven nog even in de hongerige sferen, want ik kan het u echt met zekerheid zeggen: In Oostende kan je geweldig lekker eten. De resto’s die ik bezocht waren stuk voor stuk toppers, maar wel elk heel eigen in zijn soort, dat was het plezante eraan. Een overzicht van de restaurants vind je hier. 

  1. Shoppen

Oostende is niet alleen zee en viskes eten. Je kan er ook goed gaan shoppen. Naast de typische ketens vind je in de zijstraatjes ook geweldig veel originele, kleine boetiekjes. Wat me echt opviel is dat je hier steeds heel vriendelijk ontvangen wordt en goed geholpen wordt. Niet zo goed voor de portefeuille wel, ik heb me een nieuwe Ray Ban en zomersandalen laten ‘aansmeren’. Goei gerief wel! Bij de toeristische dienst van Oostende (en ook in de verschillende boetiekjes) hebben ze een fijn gidsje met de leukste adresjes. Must visit: Ergens tussen de straatjes met boetiekjes vind je ook een geweldig ijssalon: Maxzim. Echte Italiaanse gelato, superkrokante (mega!)horentjes en grote bollen à 1 euro ’t stuk. Niet te geloven toch?

oostende-4

  1. Aperitieven
oostende-5
Op het terras van Beausite

Na een flinke strandwandeling (of een shopping spree) mag er al eens wat uitgerust worden. Waar beter dan op een fijn terrasje of leuke aperoplek? Le Bassin heeft dan niet het mooiste terras, het is wel handig gelegen op een boogscheut van het station, en je vindt er geweldige biertjes en ‘terroir bordjes’. Bij Histoires d’O drink je heerlijke cocktails en gin tonics (aan best wel ok-e prijzen) bij zonsondergang. Bij CultuurCafé in de Grote Post (het oude PTT gebouw) moet je alleen al eens binnenlopen voor de geweldige nostalgie die het gebouw uitstraalt. Maar ook de drankjes zijn er een echte aanrader. En tenslotte genoot ik ook nog van een aperitiefje op het terras van Beau Site, kunstgalerij slash bar met geweldig veel sfeer!

oostende-2-10
West-Vlaams terroir bordje en Oostendse Keyte bij Le Bassin
oostende-2-1
De Grote Post
oostende-2-2
CultuurCafé De Grote Post
  1. The Crystal Ship

 oostende-2-5

Hou je van street art? Hopla, weeral een reden om naar Oostende te gaan, want ook dit jaar heeft de stad Oostende weer heel wat muren en gebouwen als canvas aangeboden aan de beste street art artiesten van over heel de wereld. Waar je ook bent in de stad, zie je originele, kleurrijke muurschilderingen, kunstwerken en ander creatief geschut op’poppen’. Of haal het gratis kaartje met wandel-en fietsroute langs alle werken bij de toeristische dienst. Ben je echt geïnteresseerd in kunst, schaf jezelf dan zeker het gidsje aan, de uitleg die erin staat is echt verhelderend en geïnspireerd. Tijdens het zusjesweekend deden we de wandelroute en we zijn echt talloze keren van onze zomersandelen (zonder sokken) geblazen. Het enige waar je op moet letten, is om tijdig een nummertje 4 in te lassen.

oostende-2-6 oostende-2-7 oostende-2-8 oostende-2-9 oostende-2-11 oostende-2-15

  1. The Marvin Gaye Midnight Love Digital tour

 oostende-2-12

Iedereen die weet ondertussen wel dat Marvin Gaye een tijdje in Oostende gespendeerd heeft. Maar hoe zat het nu juist weer? Stad Oostende maakte er een ipod walking tour van, en het is echt de moeite! Je wandelt langs alle plekken waar Marvin Gaye in Oostende vertoefde en krijgt originele beeldfragmenten te zien uit de vroege jaren ’80, ingeleid door Jamie Lidell, aan elkaar gepraat door Jan Hautekiet. Het is echt een pakkend verhaal, en laat je wat verweesd achter. Best dus nadien weer een nummertje 4 doen. I heard it through the grapevine dat dit een ware aanrader is!

oostende-2-4

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.