Wie mij kent, heeft mij de laatste weken wel zien rondwaggelen. ‘Rond en gezond’ is echt voor mij uitgevonden, en dat nog 7 weken! Hoogzwanger dus, en ik begin het serieus te voelen. Stampen in mijn buik, ongemakjes, rugpijn, maar ook een serieuze anticipatie voor dat klein ventje eindelijk te zien en vast te houden. Laat maar komen Grietje!

rond en gezond - 1
Ik lijk wel een gigantische avocado ingeslikt te hebben… 24 – 28 – 32 weken

Ik probeer me zo goed mogelijk voor te bereiden, maar is dat wel echt mogelijk? Eén goede tip die ik alvast oppikte dit jaar, was van Mme Zsazsa en Dorien ‘Jonge Sla’. Zij kwamen een tiental maanden geleden op de proppen met het idee om ‘kraamkost‘ te vragen als geboortegeschenk. Mme Zsazsa was op dat moment in hoge verwachting van haar 3de, en wist dus al dat die eerste weken na de geboorte zo hectisch zijn, dat je écht niet aan koken toekomt. Een uitgebreide babyinboedel had ze al, dus wilde als geboortecadeau graag versbereide maaltijden van haar vrienden en familie, om zo die eerste crazy weken (toch ietwat gezond) door te komen, geniaal toch? Ik heb dat ook al gedaan voor vrienden, maar toen had het beestje nog geen naam.

Kraamkost dus, een heerlijk allitererend mondjevol dat alles zegt, zo moeten de hoogwaardigheidsbekleders van Van Dale er ook over gedacht hebben, want ze hebben er zowaar een genomineerde voor Woord van het Jaar van gemaakt, schitterend toch? Zo’n leuk woord dat daar staat te blinken tussen draken als kibbelkabinet en turteltaks (ze hebben wel iets met alliteraties). Dus voilà, hierbij een hele warme oproep om te stemmen op een mooi woord waar een geweldig initiatief achter schuilt (wederom, dat kan je niet zeggen over sjoemelsoftware he).

Bij mij is’t nog maar ’t eerste kindje, dus ik heb nog wel wat spullen nodig. Er is al een geboortelijst gemaakt, er is er nog een alternatieve (voor als alles van de eerste lijst al op is, voor wat ze niet in de geboortelijstwinkel hebben, of voor wie geen borstkolven cadeau wil doen), dus ik weet niet of ik ook nog kraamkost durf vragen, maar ik ga hier toch een lijstje meegeven van blogklassiekers die mij wel heel erg zouden smaken, dat weet ik nu al! En bovendien ook zeer diepvriezer-proef zijn.

Maar eerst nog één hors categorie: een potteke préparé. Op een broodje martino. Of een steak tartaar. Fin, daar moest ik even van af.

 1. Spaghetti bolognaise. Een topklassieker, maar nog steeds zo lekker. Dat mag nog steeds wekelijks op tafel hier. En ook zo makkelijk om lekker te veel te maken, om achteraf in te vriezen.
  spaghetti bolognaise
 2. Chili con carne. We blijven in de gehakt-categorie. Ook zo zalig lekker. Wel graag zonder bonen voor mij.
  chiliconcarne
 3. Sloppy Joe’s. Veggie of met vlees, maakt mij al niet zo uit.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 4. Vol-au-vent. Ik blogde ooit eens een recept voor een magere versie, maar dat mag dus ook de ‘klontje boter’-versie van Jeroen Meus zijn.
  volauvent
 5. Soep soep soep! Met als persoonlijke favoriet geroosterde tomatensoep.
  geroosterdetomatensoep

Bon, je weet wat je te doen staat hé 😉.

PS: Dit wordt geen mamablog, beloofd!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.