Ik heb deze vegetarische curry -of toch telkens een variatie erop- al enkele keren gemaakt. Het is geïnspireerd op de Indische keuken, maar authentiek zou ik het niet durven noemen. Ik maak als basis een soort van currypasta. Beetje te vergelijken met een Thaise currypasta, maar je hebt er helemaal niet zoveel speciale ingrediënten voor nodig. Je kan ze gewoon mixen in een klein keukenrobotje. Verder heb ik altijd wel wat specerijen in huis. Als je niet alles hebt, no worries, maar toch handig om in huis te halen, dat wordt niet slecht. Tenslotte heb ik ook nog curryblaadjes in mijn diepvries zitten, zeker ook geen must, maar ik vind de smaak wel echt fantastisch. Als je wat Indische ingrediënten wil inslaan, moet je bij Shyam Food in Wilrijk zijn. Het ziet er vanbuiten uit als een nachtwinkel, maar eigenlijk vind je er alle Indische ingrediënten die je je maar kan inbeelden. Zoals ook paneer, de Indische kaas die ik in deze curry gebruikt heb. Maar goed nieuws, tegenwoordig vind je paneer ook bij Delhaize, van het merk Apetina.

Genoeg intro, koken maar!

Pompoen-mangocurry met paneer
Voor 4 personen – klaar in 30 minuten

Voor de currypasta:

  • 1 duim gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalot
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 flinke kl kurkuma
  • 1 flinke snuf zwarte peper
  • 1 rode chilipeper (optioneel, ik liet hem weg omdat mijn man niet graag pikant eet)

Voor de curry:

  • 1 kl komijnzaad
  • 1 kl venkelzaad
  • 6-tal curryblaadjes (optioneel)
  • 500 g pompoenblokjes (ik gebruikte voorgesneden blokjes die je normaal voor soep gebruikt, lekker snel!)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1-2 pakjes paneer
  • 2 kl garam masala
  • 1 limoen
  • 4 el mangochutney
  • 4 naanbroodjes (zelf gemaakt is natuurlijk nog veel lekkerder, hoe? Dat lees je hier) of gekookte witte rijst
  • arachideolie
  • peper en zout

Afwerking:

  • kalonjizaadjes (zwart uienzaad of zwarte komijn), optioneel
  • korianderblaadjes

Mix de ingrediënten voor de currypasta fijn, tot je euh- een currypasta hebt. Te droog om te mixen? Voeg wat olie toe.

Verhit olie in een stoofpot en voeg de komijn- en venkelzaadjes en de curryblaadjes toe. Roerbak tot ze beginnen te geuren. Voeg de currypasta toe en roerbak enkele minuten. Voeg dan de pompoenblokjes en rode paprika toe. Laat enkele minuten stoven, en voeg dan de kokosmelk en tomatenblokjes toe. Roer goed om, verkruimel er het bouillonblokje bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

Snij de paneer in blokjes en bak in wat olie. Voeg de garam masala en mangochutney  aan de curry en roer goed door. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Verwarm de naanbroodjes in de oven.

Serveer de curry met de naan, de paneer, kalonjizaadjes en blaadjes koriander.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.