Et voilà, ik ben bijna rond met de recepten van het Carrefour-diner. Maar dat wil niet zeggen dat dit een mindere is, integendeel! Echt een heel schoon aperitief-soepje, en je hebt inderdaad echt het ‘cappuccino-gevoel’, met eerst dat laagje romige zachte geitenkaas. Feestelijk!
Voor een goed potje soep (toch wel minstens een 12-tal hapjesglaasjes):
- 500g aardperen
- 200g kastanjes (voorgekookt, vacuum verpakt)
- 1 ui
- 70 cl groentenbouillon
- 25cl room
- 25cl melk
- boter
- nootmuskaat, peper, zout
Voor de mousse
- 75g verse geitenkaas
- 20cl melk
- 20cl slagroom
- zout, Espelettepeper
Schil de aardperen, snij ze in stukken, bak ze samen met de gehakte ui. Voeg de kastanjes toe en besprenkel hen met de bouillon. Breng aan de kook en laat het gedurende 20 minuten op een gematigd vuur pruttelen. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Mix het geheel fijn.Voor de mousse:
Laat de melk koken. Voeg de verse geitenkaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de slagroom toe en plaats het in de sifon met 2 gaspatronen.
Bij het serveren, doe je eerst de soep in de glaasjes, daarna voeg je de mousse toe. Bestrooi het geheel met de Espelettepeper.
Foto’s: David Pintens, recept: Mi’dinettes