6,5 jaar ben ik ondertussen aan het bloggen hier. Ik hou er een knap archief aan over, ongelofelijk veel fijne ervaringen en heb vooral zo ook een heleboel fijne mensen leren kennen. Op events kom je vaak je collega-bloggers tegen. Het zijn vaak mensen die met hetzelfde bezig zijn als jij, genieten van dezelfde exclusieve ervaringen of ook de wenkbrauwen optrekken bij dubieuze productlanceringen of saaie persconferenties. En ja, dat schept een band he!

Je maakt zo veel samen mee, maar voor mekaar koken was nooit aan de orde. En dat doe ik nu net het liefst! Dus moest daar eens iets aan gebeuren, en stelde ik dus voor om eens een ‘komen eten’ onder ons te organiseren, ver weg van camera’s en zonder marginale verkleedpartijtjes. En ja, als je zoiets voorstelt, dan ben je natuurlijk eerst aan de beurt.

Tekenden vorige week vrijdag present bij mij thuis: Manon van Macaron Manon, Anniek van Cuberdon Macaron, Ellen van Kokerellen, Sarah van Tasting Lifestyle en Tineke van Tineke’s Cucina. Een gezellige bende en het werd dus ook een topavond. De dames hadden wel wat pech dat ik net meedoe aan Tournée Minérale. Maar een scheutje rum bij de mocktails dat mocht van mij, en wat later op de avond is er toch ook nog een flesje wijn opengetrokken. Sfeer en gezelligheid 10 op 10!

Na lang wikken en wegen werd dit het menu:

Hapjes

Guacamole met zoete aardappelchips

Rilettes van makreel

Thaïs pompoen soepje (kokos-koriander-chili-pinda)

Drankje: vlierbloesem-bloedappelsien-citroenmelisse

foodbloggers-komen-eten-3

Voorgerecht

Avocado poke bootjes (skrei-zwarte sesam-komkommer)

foodbloggers-komen-eten-4

Drankje: komkommer-gember mocktail

Hoofdgerecht

Superkrokant en mals buikspek

foodbloggers-komen-eten-7

Pastinaak gegrild en crème

foodbloggers-komen-eten-5

Gegrilde lente-ui

foodbloggers-komen-eten-15

Kimchi van spitskool

foodbloggers-komen-eten-19
foodbloggers-komen-eten-18

Geroosterde mini patisson

Dessert

Citroentaartjes met meringue

foodbloggers-komen-eten-9

Thee of koffie

Home made chocolate bark

Inspiratie kwam veelal van Pinterest, enkele vaste waarden hier in huis en het laatste boek van Seppe Nobels – Graanmarkt 13, Greens that taste like friendship.

Als ik een menu samenstel, volg ik veelal hetzelfde stramien: enkele hapjes (zeker 1 of 2 dips), best niet te veel, een leuk gedresseerd voorgerechtje, vaak vis. En als hoofdgerecht een meaty pièce de résistance, in dit geval crispy buikspek, met daarbij enkele veggie-sharing plates. Meestal geen koolhydraten meer, want het is vaak al meer dan genoeg. Tot slot een fris dessertje en nog iets waar je van kan knabbelen bij koffie of thee. Van de favorieten van de avond heb ik de recepten uitgeschreven, daarvoor kan je op de linkjes klikken…

Tafeldekken is niet echt een van mijn specialiteiten, maar ik heb in dit geval toch mijn beste beentje proberen voor te zetten. Ik heb al een mooie collectie borden van Serax, en had het geluk dat ik ook enkele stukken mocht uitlenen uit de nieuwe ‘Surface’ collectie by Sergio Herman. Ik vond die in het begin wat donker voor mijn smaak, maar wat kwamen de gerechten er mooi op uit! Ik ben ondertussen helemaal fan. En nog meer geluk, want mijn lieve gastes brachten ook nog enkele mooie bordjes en kommetjes als cadeau mee uit mijn allerfavorietste collectie ‘Aqua’. Zo schoon, nog eens een dikke merci ladies!

foodbloggers-komen-eten-16
foodbloggers-komen-eten-10

Kortom, het werd een topavond, en wat mij betreft het begin van een hele lekkere traditie! En dan geef ik bij deze het stokje door aan de immersympathieke Anniek van Cuberdon Macaron. We kijken uit naar de onesies en de nieuwsgierige buurmannen!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

  1. Geweldige post, mooie weergave van een al even mooie avond. Bedankt om ook de recepten online te zetten. Ik heb mij deze week al een extra portie avocado’s gekocht :-).

    Ondertussen heb ik den buurman op de hoogte gebracht van jullie komst en zoek ik wel een nieuwe onesie uit.

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.