Vandaag is het werelddag van het ei! Ei dat moet nu wel eens het wEIdversprEidste voedingsmiddel ter wereld zijn. Ik denk dat zowel de Inca’s als Japanners even vaak al eens een omeletje bakken. Of een eitje pocheren. Of koekskes bakken. Of eiwit tot sneeuw kloppen. Of een croque madammeke maken. EIgenlijk te veel om allemaal op te noemen. WereldwEItjes dus. En toch eten wEI er veel te wEInig! Er is ooit de misvatting ontstaan dat je maar één ei per week mag eten?! Eentje per dag is EIgenlijk perfect, en waarom er dan niet meteen mee starten?

Voor het ontbEIt liet ik mijn creativitEIt even volledig vrEI, en ontdekte dat een ei perfect past in een ontpitte avocado. Na even pinteresten bleek dat dat perfect kan!Ik bedacht me er wel bEI dat het waarschEInlEIk te veel eiwit is voor een avocado, dus hield het apart om daar nog een soortement omeletje mee te bakken. Ik gaf er een Mexicaanse touch aan, hier gaan wEI dan!

Avocado met ei en witte kruidenomelet

  • 1 avocado
  • ½ ciabatta
  • guacamole-kruiden
  • Peper, cayennepeper en grof zout
  • 2 eitjes
  • 1/2de rode ui
  • olEIfolie
  • verse kruiden (basilicum, koriander, bieslook)
  • kerstomaatjes
  • pikante saus (naar voorkeur)
  • kneepje limoensap

SnEI de avocado doormidden en haal de pit eruit. Kruid het vruchtvlees met peper, zout en guacamolekruiden. Verwarm de oven al voor op 200°C. Leg een bakpapiertje op een bakplaat. SnEI een klEIn vlakje uit de bolle kant van bEIde kanten van de avocado, zodat ze gemakkelijk blijven liggen. Neem een kommetje en breek een ei hierover, vang het eiwit op, maar niet alles. Doe de dooier met nog wat eiwit in de uitholling van de pit, herhaal met een ander ei en zet ongeveer 15 minuten in de oven.

Kluts de rest van het eiwit los en voeg wat zout en peper toe. SnEI de kruiden fEIn en doe bij het eiwit. Bak het eiwit met een wEInig olijfolie in een anti-aanbakpan.

Maak een salsa door de kerstomaatjes en rode ui heel fEIn te snEIden en kruid af met koriander, peper, zout en limoensap.

Grill de broodjes met wat olEIfolie.

En dan wens ik u nu een fantastische dag van het EI!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.