Simpel en heerlijk, deze aspergetaart. Met een fris slaatje bij. En het smaakte me nog beter de dag nadien, koud tijdens de lunch, de zalm smaakte echt nog lekkerder af zo. Maak dus maar lekker veel, zodat je er op twee manieren van kan genieten :-). Ik had 500 gr asperges, een beetje veel voor één taart. Ik heb ze wel allemaal gekookt, en 2/5de, samen met het kookvocht bijgehouden voor een ander receptje. Dat vind je zeer binnenkort ook hier! En nu, aan het werk!

Wat heb je nodig?

  • 500 (of 300) gr asperges
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 4 eitjes
  • een brikje (light)room
  • 1 pakje (150 gr) gerookte zalm
  • bieslook
  • 50 gr geraspte kaas
  • peper, zout

Schil de asperges en zet ze op in koud, gezouten water. Laat 2 minuten koken en zet dan het vuur weer af. Laat de asperges nog maar even in het vocht liggen terwijl je de rest doet.

Leg het vel kruimeldeeg met bakpapier in een lage, ronde vorm. Prik er met een vork veel gaatjes in en bak 10’ voor op 180°C.

Klop de eitjes los samen met het brikje room, gesnipperde bieslook, peper en zout. Snij de gerookte zalm in kleine snippers en meng ze ook onder de eieren.

Haal de vorm uit de oven, en schik de asperges mooi op een rijtje, geschrankt zodat de kopjes niet allemaal aan dezelfde kant zitten. Giet hierover het eimengsel en bestrooi met kaas.

Zet in de oven voor ongeveer 20’ aan 200° C.

Smullen! En hou wat over voor de volgende dag hé 😉

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.