Ik vertelde hier onlangs over een fantastisch culinair weekendje Maastricht. Voor foodie-tips moet je hier zijn. Maar wacht! Ik wil hier graag ook even van het culinaire pad treden, om te vertellen over onze geweldige hotelervaring in Maastricht. Die link naar de foodietips die zal ik onderaan het artikel posten.

Dat hotel, The Dutch, is als geen ander dat ik ooit bezocht. Het hotel is helemaal in thema van de jaren ’80. En geef nu toe, dan gaan er toch allerlei design-alarmbelletjes rinkelen. Een gedurfde keuze dus, maar de ontwerpers van het hotel zijn op glorieuze manier in geslaagd om het allemaal zeer stijlvol én met een flinke hoek af te realiseren. Overal vind je kleine, leuke grafische details en leuke zinspelingen. Van de ‘Ah push it, push it real good’ op de draaideur aan de inkom tot een originele boodschap van Arnold ‘Arnie’ Schwarzenegger bij je ontbijt.

De ontvangst is erg hartelijk (de onthaaldames zijn er wél hedendaags uit, geen Cindy Lauper kapsels of Sandra Kim epauletten) en we worden meteen rondgeleid. Vooraan is er een bar –waar ook niet-hotelgasten welkom zijn voor een goede G&T- achterin vind je een exotische binnentuin en ‘the Hangout’. Een loungy plek voor hotelgasten met allerlei magazines, spelletjes, gratis koffie, fruit en koekskes… Super toch?

Het was nog even afwachten om onze kamer te zien – we waren er al om 11u ’s ochtends voor een foodie-tour. Het hotel ligt trouwens vlak aan het station van Maastricht in de übergezellige wijk euh Wijck. Vlakbij tal van leuke restaurants en winkels Als we om 15u terugkwamen werd ons geduld meer dan beloond toen we incheckten in onze ‘extra-large’ room. De eerste indruk was echt overweldigend! Een halletje met commode met Nespresso koffiemachine (voor een fancy anachronisme knijpen we graag een oogje toe), badkamer met toilet en douche aan de linkerkant, een oversized bed, een superruime living met leuke loungezeteltjes en interessante salontafellectuur, een bureautje en OMG, hou je vast, een gigantisch roze betegeld bad in het midden van de ruimte! MET EEN DISCOBAL BOVEN! En het beste moet nog komen: er is een knopje om de discobal in gang te zetten én tegelijk begint Sexual Healing van Marvin Gaye (gevolgd door nog heel wat toppers uit de jaren ’80) te spelen. Hoe geniaal is dat?

  

Ik kan me zo inbeelden hoe die brainstormsessie moet geweest zijn met de designers toen ze het hotel ontwierpen. Lekker crazy en far out. En ze hebben gewoonweg alles gedaan! Zalig toch? In de kamer ook een minibar waaruit je alles mag nemen zonder bij te betalen. Er ligt ook een bestelkaartje klaar voor het ontbijt. Bij The Dutch is er geen ontbijtzaal, maar wordt het ontbijt in een zakje aan je deur geleverd op een uur naar eigen keuze. Een relaxed ontbijt op bed, of je kan het uiteraard ook meenemen naar The Hangout of de gezellige binnentuin. In het zakje een potje yoghurt met crunchy granola, een stuk fruit, vers geperst appelsiensap en een ontbijtkoek. Echt top! Dit is echt hospitality new style, and I love it!

  

Je merkt het, we hadden het geweldig goed bij The Dutch. En het goede nieuws is, het is er niet eens zo duur. ‘Onze’ extra large room kan al vanaf 135 euro, dat valt toch goed mee voor discobad? Zonder meer het leukste, origineelste, gekste, memorabelste hotel waar we ooit verbleven.

The Dutch
Wilhelminasingel 60
6221 BK Maastricht

En zoals beloofd, voor wie honger gekregen heeft na een badje met de Marvin, hierbij mijn 10 foodie tips voor Maastricht.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.