Het feestseizoen staat weer voor de deur! Los van kookstresskes (dat heb ik zelden ;-)), vind ik het vooral moeilijk om originele cadeau’s te vinden. Ik had er zelf nog niet van gehoord, maar er bestaat zoiets als Cadeaubon Antwerpen! Waarom geef je niet eens een hele stad cadeau? Dat is het uitgangspunt van Cadeaubon Antwerpen.

Toegegeven, ik ben niet zo’n grote bonnenliefhebber, maar deze is toch net wat anders. Ik som het even op!

  • Voor een gekozen (of gekregen natuurlijk) bedrag (tussen 10 en 400 euro), kan je met dat budget in een heel uitgebreid aanbod van winkels in Antwerpen terecht.
  • Er zijn uiteraard kledijwinkels, maar ook juweliers, heel wat verschillende restaurants en bars, designwinkels,… en zelfs kappers of wellness. Ontdek het ganse aanbod hier. Daar zaten voor mij toch ook nog heel wat nobele onbekenden bij, dus altijd fijn om zo nieuwe adresjes te ontdekken!
  • Het zijn allemaal lokale handelaars, geen grote ketens. Ik doe graag van #supportyourlocalbusiness!
  • Er is een app waarop je alle zaken kan zien. Zo kan je op voorhand al uitpluizen waar je graag heen wilt, of kijken wat er in de buurt ligt waar jij op dat moment bent.
  • Je kan de bon in verschillende stukjes opgebruiken. Het ‘restbedrag’ wordt telkens op de bon genoteerd.

Ze namen zelf contact met me op, en ik kreeg een cadeaubon ter waarde van 150 euro #jawadde! Ik ging op een ware shopping spree in Antwerpen en kwam met deze goodies/ervaringen terug thuis!

Philips Biscuits

Als er nu één adres is dat wel op je to do lijstje moet staan in de Koekenstad, dan is het wel Philip’s Biscuits. Een prachtige winkel in de Korte Gasthuisstraat, met jawel, artisanale verse koekjes. De etalage ziet er ook altijd fantastisch uit, met een origineel ‘stuk’ uit koekjes gemaakt. Ditmaal was het een kroonluchter, maar tijdens de feestdagen zijn dat dan geweldige Sint- en Kersttaferelen. Mijn man is grote fan van de dikke speculaas, ik bezwijk voor zalige, verse Antwerpse Handjes!

Okoz

Eéntje die al een tijdje op mijn ‘to eat in Antwerpen’-lijstje staat, en waar ik nu ook eindelijk ben geraakt, is Okoz. Okoz ligt op de Nationalestraat op Antwerpen-Zuid.  Ze serveren er ‘Okonamiyaki’, dat zijn een soort Japanse omeletten/pannenkoeken, gevuld met véél groentjes, daarbovenop een typische okonamiyaki saus en afgewerkt met toppings naar keuze. Omdat ik toch een mooi budget had (niet dat het er duur is), ging ik voor een grote ‘okoz’ met spek en kaas met álle toppings: geroosterde uitjes, lente-ui, gedroogde tonijn-flakes en sriracha. Heerlijk seg! En daarbij nog een lekkere gemberbier van Naturfisk. Ik kan eigenlijk nog veel meer vertellen over Okoz, maar daar reserveer ik binnenkort een aparte blogpost voor (heads up: er is zelfs een leuke give-away bij!).

Glow

In het verleden was ik altijd zo voorbij Glow gewandeld, maar met goesting in een koffietje, ontdek ik in de app van Cadeaubon Antwerpen, dat zij mijn dichtstbijzijnde caffeïne-hit zijn. Op bordjes op hun terras staat dat ze de beste koffie van Antwerpen hebben… Daarover wil ik in discussie gaan, tot ik zie dat ze beleverd worden door Caffènation. Jawel, dan mag je dat zeggen. Op hun kaart veel verschillende ontbijt- en lunchopties en ook verschillende koffies. Ik ben een nogal traditioneel cappuccino-meisje, maar laat me toch verleiden tot een pumpkin spice latte. Lekker en verrassend, en jep, alvast very Christmassy!

Espoo

Een zeer gekende designwinkel in Antwerpen, recent wel nog verhuisd naar de Kloosterstraat. Met mijn culilnaire uitstapjes met de Cadeaubon, heb ik eigenlijk nog een heel mooi budget over op mijn kaart, ideaal om een mooi designstuk uit te zoeken! Ik ging uiteindelijk voor een lamp van Muuto, waar ook nog eens 20% korting in de winkel op was, waardoor ik ook nog een badkameraccescoire van Ferm kon meenemen… Cadeubon op, Caroline zeer tevreden!

Je merkt het, het werden 2 pure verwennerijdagen voor mezelf, waarvoor dank Cadeaubon Antwerpen! Zelf een cadeaubon schenken? (hé, aan jezelf mag ook he!) Je kan de bon online kopen, of in een aantal deelnemende zaken. Alle info op cadeaubonantwerpen.be!

En ook bedankt aan Elidesc, zij mocht Cadeaubon Gent testen en verwees hen naar mij door ;-).

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.