Vorige week was ik uitgenodigd door Carrefour om mee de zomer in te wijden met een barbecue. Topidee, ware het niet dat de zomer niet echt meewilde… Gelukkig hadden ze daar rekening mee gehouden, en mochten we plaatsnemen onder de luifel van de prachtige Villattitude in Ukkel.

CarrefourBBQ - 5

Zoals steeds met evenementen van Carrefour was de organisatie dik in orde, prachtig gedecoreerd en chef van dienst was ook niet de minste: Peter De Clercq. Naast de start van de zomer te vieren, wilde Carrefour ook graag zijn zomerproducten in de kijker zetten, meer bepaald de producten met label kwaliteitsketen Carrefour: “een resultaat van een duurzaam partnerschap tussen Carrefour en de producent. Met de ‘Kwaliteitsketen Carrefour’ (KKC) wordt de smaak, voedselveiligheid en een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding, authenticiteit en duurzame ontwikkeling gegarandeerd.”

CarrefourBBQ - 3

Tot zover de theorie. Het resultaat was een heerlijke, originele barbecue. De hapjes in de gezellige tuin heb ik helaas gemist, de Brusselse ring op een donderdagavond weetjewel. Maar dit was dus het overheerlijke menu:

Op berkenhout gegrilde tongrolletjes
Gegrilde gamba’s uit Madagascar (KKC), gerookt met rozemarijn vergezeld door mango chutney
Warm gerookte Ardense forel (KKC), zoet zure salade en jus van rode biet met citrusvruchten

Brochette van zalm (KKC) op een seizoensslaatje met frambozenvinaigrette
Carpaccio van tomaat (KKC) met fleur de sel en sesamolie

Mechelse koekoek (KKC) op Breughelse wijze op een blikje bier gekookt
Aardappeltjes in de schil
Gegrilde mediterraanse groenten
Bloemkool op de BBQ

Ananas met muntmarinade en sabayon van Oude Kriek (geserveerd met krieken van KKC)
Aardbeien met verse room

Ondanks de file en het druilerige weer (dat al bij al nog meeviel, we werden nog getrakteerd op een prachtige zonsondergang) werd het een heerlijke sfeervolle avond, mét een goede fotografe in huis (credits voor Nathalie Samain), dus geniet mee van de prachtige en smaakvolle beelden!

CarrefourBBQ - 4

En het is vooral het dessert, de ananas met muntmarinade en sabayon van Oude Kriek, dat is blijven hangen. Want de ananas die heeft Peter eerst geïnjecteerd met een muntmarinade (jaja, met een spuitje) en dan in zijn geheel, met kroontje en al, een uur lang op de barbecue gelegd. Spectaculair! Ik kon net een foto van hem nemen toen hij de ananassen eruit gehaald had! Het receptje heb ik gelijk ook op de blog gezet.

CarrefourBBQ - 1

Nogmaals bedankt aan Carrefour, Peter De Clercq en Walkie Talkie voor de zeer geslaagde en smakelijke avond!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.