Een tijdje geleden kreeg ik een PR-mailtje, dat een nieuw product aankondigde: bierbrood. Het idee komt uit Zuid-Afrika en de Nederlandse koekjesbakkers van DaPeppa pikten het op, en komen met drie variëteiten bierbrood op de markt: cheese&onion, garlic&herbs en spicy bruschetta. Het is een kant-en-klare mix voor wat zij noemen ‘borrelbrood’, waar je enkel nog een flesje bier aan hoeft toe te voegen. Kort mengen en in het bijgeleverde houten bakvormpje gieten, en een half uurtje later heb je een versgebakken broodje, ideaal voor bij de apero, uiteraard met een begeleidend biertje erbij.

Bierbrood

Het klonk wel goed, dus mailde ik de Nederlanders terug dat ik dat wel eens met een deftig Belgisch biertje wilde uittesten. Een plagerig Heiniken-pisbier-mopje was niet ver weg, maar bij deze wil ik nog even vermelden dat een van mijn favoriete biertjes uit Nederland komt, van brouwerij ’t IJ. Maar meer daarover eens in een andere blogpost, ik ging dit bierbrood met Belgisch bier maken. En dan bedacht ik mij plots dat ik nog een zeldzaam West-Vleteren biertje had staan. Sommigen zullen het heiligschennis noemen, ik was gewoon te nieuwsgierig!

bierbrood - 1
Voor het in de oven ging

En ja hoor, het brood maken was even makkelijk als de verpakking deed vermoeden. Zo heb je een gewone boterham en een glazen boterham ineen, geweldig toch? En of het nu een revelatie was, dat bierbrood met ’s werelds beste bier? Wel, het was lekker, maar of de West-Vleteren nu echt een meerwaarde is geweest, kan ik toch moeilijk zeggen. Het zal waarschijnlijk even goed zijn met een ander lekker biertje!

bierbrood - 2
Het resultaat, heerlijk met pesto en olijventapenade!

Zelf aan de slag? Het bierbrood kan je hier bestellen. 

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.