Madame Zsazsa, ik volg haar blog al jaren. Ze leerde haar volk eerst rokjes naaien, dan een ecologische levensstijl aanmeten en tenslotte ook tuinieren. Zo knap wat ze in haar Kempische cottage allemaal fabriceert! Iets wat ze ook al jaren doet, is weekmenu’s opstellen en dan netjes opschrijven en bijhouden in een verzamelmapje en erover bloggen uiteraard.

En nu heeft Madame Zsa Zsa toch wel niet een gratis te downloaden weekmenuplan voor 2017 in haar eigen mooie teken- en schrijfstijl gemaakt zeker? Per twee weken een blad dat je kan invullen per dag, met mooie tekeningskes om in te kleuren bij. Én een flinke online community op Facebook waarvan je lid kan worden om je eigen menu’s te delen en vooral ook bakken inspiratie kan opdoen.

Over goede voornemens gesproken! Ik spring dus heel graag mee op de weekmenukar en doe er nog een extra voornemen bij, en dat is om wat meer uit mijn indrukwekkende collectie kookboeken te koken. Daarom, een kookboek van de week (of twee weken). Ondertussen al een jaartje oud, en er is al een vervolg, maar ik moest nog wat meer koken uit dat Superfoods kookboek van Jamie Oliver.

Met dat kookboek bij de hand stelde ik mijn eerste weekmenu samen. In de praktijk werd er wel wat gewisseld en verschoven, maar ik heb me er toch vrij goed aan gehouden. Aan het einde van week twee vertrokken we op skivakantie naar Zwitserland, meer daarover in een volgende blogpost!

Wat ik nu van het kookboek vond? Wel, gemengde gevoelens! Ik vind de recepten soms wat vergezocht, veel te vaak met bonen (dat lust ik dus niet graag) of zo ‘net niet’. Het zegt waarschijnlijk meer over mij dat ik veel grotere fan ben van zijn Comfort Food.

Enkele hoogtepunten uit de week:

 • Op dag 1 maakte ik ‘skinny carbonara’ met erwtjes. Overheerlijk en zeker en vast een blijvertje ten huize avocado.
  weekmenu-1-2
 • De dag erna maakte mijn man de ‘Russische salade met goudgele kip’. In het originele recept moet je er normaal gezien 2 ‘el’ cottage cheese indoen, maar meneer wist niet echt wat de el was (“een oude lengtemaat?”😂), dus draaide hij er het hele potje door. Niet erg, want anders had het wel wat droog geweest.
  weekmenu-1-3
 • De ‘geschroeide zalm met sesamzaadkorstje bleek ook een toppertje te zijn. Ik maakte er wel een eigen versie van met sobanoedels. De tahin werd vervangen door hummus, wegens eerstvernoemde niet in huis. Dat was wel een beetje vreemd, laat ik een volgende keer weg.
  weekmenu-1-4
 • Ik had de mama al een tijdje een etentje beloofd bij Lam & Yin, en dat werd een toppertje, verslagje lees je hier. Twee dagen later trakteerde ze me al terug op een lunch bij mijn allerfavorietste lunchplekje Bún. Ik at er een zalige zeevruchtensoep.
  weekmenu-1-5 weekmenu-1-6
  Ik nam ook nog één van hun befaamde gedroogde worstjes mee naar huis, want mijn zus kwam die avond eten. Na de drogeworstjesapéro aten we ‘Geroosterde wortel-pompoensalade’, maar dan in een vrije interpretatie met quinoa. Desalniettemin yum met die heerlijke dressing van gegrilde paprika en frisse appeltjes.
  weekmenu-1-7 weekmenu-1-8
 • Op zondag kwamen grootouders en meter en peter langs voor mijn zoontje Timo’s eerste verjaardag. Ik maakte een heuse jungle taart die het mannetje met plezier met zijn pollekes opat. Zo leuk om te zien.
  weekmenu-1-9
 • Op maandag 9 januari was het Verloren Maandag en hadden mijn man en ik een hilarisch uitje gepland naar de zaalshow van Philippe Geubels in het Capitole in Gent. Verloren Maandag is natuurlijk een Antwerps gebruik, dus moesten we op zoek naar een alternatief. Het werden hotdogs bij Würst (Würstenbroodjes dus). Lekker!
  weekmenu-1-10
 • Op 10 januari was het dan officieel Timo’s eerste verjaardag, en ik wilde iets klaarmaken dat hij ook echt mee kon eten. Het werden knalgroene spinazie-boekwijtpannenkoeken met verse kruidenkaas, gerookte zalm , salade en avocado (zonder de gerookte zalm voor het kindje).
  weekmenu-1-15
 • Donderdag 12 januari werd het menuplan omgegooid voor een uitnodiging voor een avondje bij Serax. Ze stelden nieuwe stukken van hun collecties voor en met een hele bende bloggers schoven we aan tafel voor een gezellige winterbarbecue.
  weekmenu-1-16 weekmenu-1-17

Het werden zeer geslaagde en lekkere eerste twee weken van het jaar! En dan moest de skivakantie in Zwitserland nog beginnen…. Hierbij een sneak peak van mijn volgende weken, met het prachtige kookboek ‘Sirocco’, dat ik als nieuwjaarscadeau kreeg, als leidraad. Het is wat mij betreft nog niet te laat om iedereen ook een zeer smakelijk 2017 te wensen!

weekmenu-2
Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

3 Comments

 1. Maria De Grande Reply

  Weeral een fantastische blog Caroline, veel zin om je menu integraal over te nemen en uit te proberen!

 2. Haha ‘el’ 😀
  Wij zijn ook al jaren fan van weekmenu’s! De uitdaging blijft wel om voldoende te variëren. Ik ga eens werk moeten maken van een lijstje met onze favorieten, want we vergeten ze vaak.

  • Caroline Dhont Reply

   Ah ja, er is een extra blaadje bij de pdf om je favorieten in te vullen. Ik heb er alvast de skinny carbonara bijgezet 🙂

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.