Heb je al iets te doen het komend weekend? Zo nee, lees dan vooral verder. Zo ja, cancel je plannen, en lees vooral verder! Want het zou wel eens een culinair topweekend kunnen worden in Antwerpen. Oktober is uitgeroepen tot dé culinaire maand en op 1 en 2 oktober tijdens het openingsweekend zal je plaatskes te kort komen in je maag om al dat lekkers te proeven!

Smaakmeesters
Ambassadrice Ingrid Neven van Pazzo met haar befaamde truffelrisotto

Voor het tweede jaar op rij wordt De Smaakmeesters in Antwerpen georganiseerd, om de gigantische culinaire rijkdom die onze stad bezit, letterlijk proefondervindelijk in de kijker te zetten. En deze editie wordt bigger, bolder en nog smakelijker als vorig jaar!

Smaakmeesters
Ambassadrice Sepideh van Divin By Sepi

Wat moet je weten over De Smaakmeesters?

 • Heel de maand oktober kan je in 65 Antwerpse horecazaken gaan proeven wat de stad te bieden heeft. Elke zaak stelt zijn ‘smaakmeestersuggestie’ voor. Hier vind je de ganse lijst van deelnemende zaken
 • Vijf bekende horecaondernemers scharen zich als ambassadeur achter de tweede editie van dit culinaire evenement: Graham Herbert (Cocktails at Nine), Ingrid Neven (Pazzo), Ronald Ferket (De Vagant), Sepideh Sedaghatnia (Divin by Sepi) en Johan Segers (’t Fornuis).
 • Het programma van het openingsweekend op 1 en 2 oktober ziet er fingerlicking goed uit. Zet je schrap:
  • De 65 zaken zullen een kraampje opstellen, waar je een signature dish kan proeven voor 5 of 8 euro. Er zijn drie wandelingen uitgestippeld: Historisch centrum, ’t Zuid en ’t Eilandje. Klik op de link om de route te downloaden. Overal in de stad zal je ook vouwplannetjes vinden met het hele programma.
  • In de drie deelnemende kernen staan drie podia (Groenplaats, Oostendekaai MAS en Leopold De Waelplaats) waar Smaakmeesters workshops en culinaire demo’s verzorgen, inclusief activiteiten voor de kleinsten -> programma
  • Op zaterdag 1 oktober is er ook de gekende boerenmarkt MARTA op het Kattendijkdok Oostkaai. Ideaal om eens te passeren als je de culinaire wandeling op het Eilandje doet.
  • Op zondag 2 oktober is een foodfilmfestival in het Felixpakhuis, van 12 tot 19u30
  • In hetzelfde Felixpakhuis is er op zondag ook het foodtruckfestival Dimange
  • Kruidenmarkt van Cook & Herb op het Zuid
  • De MAS-shop en uitgeverij Minestrone organiseren een culinaire boekenmarkt
  • Even een indigestie? Het is ook nog het sluitingsweekend van Born in Antwerp en koopzondag!

Vorige vrijdag werd het hele programma voorgesteld, samen met een culinaire wandeling. Ik was weer eens voorproever van dienst, en deze zaken kregen alvast een approved by Avocado van de Duivel-label ;-).

smaakmeesters-3
Ambassadeur Ronald Ferket van De Vagant
smaakmeesters-4 smaakmeesters-6 smaakmeesters-7 smaakmeesters-8
Nieuw in ’t Stad: DIM! Heerlijke sushi en aziatische tapas, aanrader!
smaakmeesters-5 smaakmeesters-9
Bahn Mi met pulled soy van Greenway

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.