Voor ik naar Italië kwam, was ik eigenlijk nog maar één keer “tegoei” in Italië geweest (buiten die fantastische risotto-trip naar Milaan dan): in augustus 2010 ging ik met mijn lief voor twee zalige weken kamperen in Toscane (maar wij zeiden liever Toscanië).

Hoogtepunten van die reis: de liefde, cinque terre, ’the rolling hills of Tuscany’ en elke dag een geweldig Italiaans ijsje.

En het hoogtepunt van dat laatste hoogtepunt moet wel het ijsje zijn dat we in Sienna aten (hoogtepunten tot de derde macht, want Sienna is ook een magistraal mooie stad!). Helaas schreef ik toen de naam van het ijssalon niet op, en heb ik tevergeefs zitten zoeken hoe het ijssalon heette waar ik het beste ijsje van mijn leven at…

ijsje sienna-grom
Dat ene ijsje, waar er enkel nog een wazige foto van was…

Het ijssalon had alles: eerst en vooral een lange wachtrij, knap interieur, geweldige smaken (met de vermelding erbij dat alles artisanaal, zonder kleurstoffen of smaakstoffen en met bioproducten gemaakt), enzovoort. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Tot ik enkele weken geleden in Turijn was, en ik tot mijn verbazing hetzelfde ijssalon als in Sienna herkende! Grom heet het, en het is dus een keten! Meer zelfs, een keten die in Turijn opgestart is. Al was het putje winter en vroor het buiten, een ijsje moest er gegeten worden. En ja hoor, het was even lekker als in Sienna, ik voelde de winterzon zelfs een beetje harder stralen!

ijsscheppen-grom grom-interieur grom-gusti gevel-grom ijsjes-grom
Mijn keuze deze keer (vorige keer ook denk ik): pistache en ‘fior di latte’, mijn lief: mokka: een echte espresso in ijsjes-vorm!

Er is dus een Grom in zowat elke grote stad in Italië, en ondertussen ook in New York, Parijs, Malibu, Osaka en Tokyo, zo lees ik op de website. Een must-try dus, bij je volgende bezoek aan La Bella, of dus ook beschikbaar voor wereldburgers!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

1 Comment

  1. JA! Die Fiordilatte is inderdaad hemels, deze zomer gecombineerd met Nocciola in Aosta, vijgen in Lucca en Bacio in Firenze… Al mijn bewondering (en een tikje “aaahhoeleukikwildatook”) trouwens voor jouw kooktalent en jullie avontuur in de bergen!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.