Ik vond dit wel een leuk idee voor een hapje, om tomaat-garnaal en garnaalkroketten, 2 op-en-top Belgische klassiekers, te combineren. Het hoorde bij het not-so-classic zeevruchtenbuffet van het CarrefourNYE-etentje, dus presenteerde ik het daar in een grote schotel, maar je zou er dus evengoed individuele hapjes van kunnen maken, mooi gepresenteerd op tapasbordjes.

Zelf garnaalkroketjes maken is trouwens een best wel intensief werkje, maar het goede nieuws is, vanaf begin december zijn die ook kant-en-klaar, zij het artisanaal gemaakt, in hapjesportie te verkrijgen bij Carrefour. Ik moest ze dus zelf maken, en gebruikte daarvoor het recept van uit Dagelijkse Kost van Jeroen Meus. Eén opmerking daarbij wel: in het recept staat dat je x aantal gelatineblaadjes moet gebruiken (afhankelijk van voor hoeveel personen je het maakt natuurlijk), maar er staat geen gewicht van gelatineblaadjes bij, en ik merkte dat de blaadjes die ik gebruikte toch blijkbaar niet genoeg waren (het waren er vrij kleintjes), dus neem er voor de zekerheid maar wat meer!

Voor 4 à 6 personen

  • 200 gr gepelde garnalen
  • kleine garnaalkroketjes (vanaf december verkrijgbaar bij Carrefour)
  • olijfolie
  • mayonaise
  • 1 bussel peterselie
  • een bakje gekleurde kerstomaatjes

Neem de helft van de peterselie, hak fijn en blend met wat olijfolie tot je een kruidenolie hebt. Meng met de mayonaise en doe in een spuitflesje.

Snij de kerstomaatjes in partjes. Frituur de garnalenballetjes. Frituur ook de rest van de peterselie. Serveer op een tapasbordje met garnaaltjes, kerstomaatjes, een dotje peterseliemayonaise en gefrituurde peterselie.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.