Het is hier even wat stiller geweest rond mijn Crock-Pot projectje… Kleine technische storing wegens mijn eigen onhandigheid! Ik heb het glazen deksel op mijn (lelijke) tegelvloer in de keuken laten vallen. Loemp! Want ik stond net klaar om een lekker potje stoofvlees te maken… dju toch! Gelukkig hebben ze me bij IT&M snel terug verdergeholpen en me een nieuw deksel opgestuurd, oef!

Maar ondertussen is #crocktober wel voorbij, mensen met te sterk autistische trekjes kunnen dus maar beter afhaken, ik ga toch door met de Crock-Pot, #slowvember dan maar!

Ditmaal echt waar met een poepsimpel recept: spaghettipompoen in de Crock-Pot. Euh, meer is het eigenlijk niet: je legt de pompoen in de Crock-Pot, doet er water bij en zet ‘m 8u op laag… Zalig toch?

Ik maakte de gare spaghettipompoenslierten ook heel eenvoudig klaar. Ken je spaghetti ‘cacio e pepe’? Da’s die überzondige pasta met parmezaan, olijfolie, peper en zout. Zalig lekker maar niet erg gezond… Vervang de spaghetti gewoon door spaghettipompoen en je hebt plots een veel gezonder en nog eens overheerlijk gerecht. Toppertje hoor!

Pompoenspaghetti cacio e pepe

Voorgerecht voor 3-4 personen

  • 1 spaghettipompoen
  • 100 g geraspte parmezaan
  • busseltje bladpeterselie, fijngesneden
  • gewone en extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Prik gaatjes in de pompoen met een vork. Leg in de Crock-Pot en giet er 500 ml water bij. Zet 8u op lage stand.

Laat de pompoen wat afkoelen en snij (of scheur, zo zacht is de pompoen dan) open. Haal de spaghettislierten eruit, verwijder de pitten.

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de pompoenslierten toe. Kruid royaal met peper en zout. Eens de pompoenslierten warm zijn, haal van het vuur en roer er extra vierge olijfolie en peterselie door. Werk af met parmezaan. Smakelijk he!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.