Foto: Stephanie Bex

Sinds vorige week is er een nieuw programma op Njam: De Gezonde Goesting met Steffi Vertriest. Steffi die ken ik nog van een verleden bij VTM, toen zij nog bij The Voice werkte. Wat ik niet wist, is dat zij ook een kookblog had: byebyecheeseburger.be. Tja, dat zal zijn omdat ik zelf meestal op ‘slagroomtaartje’ google…

De Gezonde Goesting - 1 De Gezonde Goesting - 3

Tijdens de voorstelling van het programma (mét gezellige brunch) vertelt Steffi ons dat ze vroeger, toen ze studeerde, elke dag op de trein 2 cheeseburgers at en 4 red bulls dronk. Ze kwam er niet echt van bij (zo’n mensen bestaan dus écht), maar besefte op den duur wel dat ze echt niet gezond bezig was! Ze ging zich in de gezonde keuken verdiepen, en ontdekte alle positieve gevolgen ervan.

Tijdens de brunch krijgen we de eerste aflevering te zien, én mogen we proeven van haar supergezonde gerechtjes. En echt: zeer aangenaam verrast. Het is een erg origineel en fris programma geworden, en haar recepten zijn écht lekker. Brocollibrood? Het klinkt absurd, en ik lust dan nog eens helemaal niet graag brocolli! Maar ze heeft me echt van mijn sokken geblazen: superlekker, simpel en snel, kei-vullend, en het smaakt helemaal niet ‘kolig’. Ja hoor, ik heb het zelf ook thuis al klaargemaakt:
broccolibrood

En ik ben blijkbaar niet de enige! Steffi kreeg al heel wat brocollibrood-creaties doorgestuurd, laat ze via haar instagramaccount weten :-).

brocollibrood

Proefde ik o.a. nog op de brunch: een superlekkere salade met zoete aardappel, zalige groenten-pad thai en een erg originele croquembouche van aardbeien en chocolade. Simpel maar geniaal!

De Gezonde Goesting De Gezonde Goesting
Foto: instagramaccount Steffi
De Gezonde Goesting De Gezonde Goesting

Go Steffi, ik ben helemaal fan! En ik kijk dan ook elke dinsdag zeker naar Njam (of een heruitzending meepikken zal ook wel lukken ;-)).

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

2 Comments

 1. wij kijken heek graag naar jou programma op njam ,wij houden van lekker eten en gezellig tafelen maar we proberen ook gezond te eten ,want mijn man lust echt alles en houd er ook van als ik gezond kook ,want hij is wel ijdel wil ook geen buikje daarom ben ik blij met jou gezonde recepten , ik doe wel meer gezond maar zet hem er toch toe aan om mee te doen en met jou programma lukt dat nog beter
  Doe zo verder

 2. Karolien Lammertyn Reply

  Dag Steffi
  Elke dag moet ik nadenken om eten te maken. Eten maken is geen probleem ik kook heel graag. Maar nu ongeveer 1 jaar mag mijn zoon geen suiker, graan, zuivel en melkproducten meer eten. En soms ben ik verloren en dan is het zo fijn om naar jou ideetjes te kijken en deze dan ook klaar te maken. Zoals je broccoli brood. Alles mag ik niet klaarmaken maar toch geeft het me moed. Daarom zou ik wel graag eens een programma bijwonen. Ik had ook altijd graag kooklessen in een programma willen gegeven maar ja dat was al een idee van voor dat Njam tv bestond en nu heb ik misschien eens de kans om dat van dicht bij mee te maken. Dus, ik wil wel eens met jou samen koken of kijken en zeker proeven.
  Vriendelijke groetjes
  Karolien

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.