Een fijn ideetje dat ik in de Delicious van deze maand (januari 2013) tegenkwam: pizza’s maken met durum-wraps als bodem. Het is echt supersnel, lekker én ideaal als restjesverwerking.

En zo geschiedde. Ik heb vaak nog enkele tortillawraps liggen, dus dat kon ook dienen!

Hoe doen we dat?

  • Durum- of tortillawraps (of pitabroodjes, bladerdeeg,… go wild!)
  • 1 blik tomatensaus (met of zonder blokjes)
  • Geraspte kaas
  • Wat je kan vinden in de frigo van restjes: (gerookte) ham, paprika, salami, mozzarella, feta, kerstomaatjes, kip, tonijn,…

Verwarm de oven voor op 180°C (sorry Barry, in dit geval echt wel nodig) en bedek een bakplaat met bakpapier of bakmatje. Leg de wraps erop en laat 2 minuten krokant worden in de oven. Bestrijk elke wrap met tomatensaus en leg er ‘toppings’ op naar believen. Nog 8 minuten in de oven, en je bent al aan’t eten! Eat your heart out, Jamie Oliver 15 minute meals.

Wat lag er op mijn pizza’s: één met een restje gemarineerde kip (in Mexicaanse kruiden) met paprika en ui, afgewerkt met kerstomaatjes, zure room en koriander; de andere met verbrokkelde feta, prosciutto, ramiropaprika, basilicum en rucola.

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.