Ik had het idee al langer gespot, en toen Photo-copy Ann het dit weekend maakte voor VTM Koken, én ik weer eens op zoek was naar een veggie-gerecht, moest ik de luie sushi ook eens uitproberen! Je neemt alle ingrediënten voor sushi (zonder vis deze keer dus), presenteert alles op een schoteltje, en geeft er kommetjes rijst bij. Heerlijk eenvoudig, helemaal niet veel werk en het doet echt wel aan sushi denken. En voor elk wat wils! Ik heb wel basmati-rijst i.p.v. sushirijst gebruikt, omdat dat ook veel sneller klaar is.
Voor 2
- 1 kopje rijst (en twee kopjes water)
- sojaboontjes (in de diepvries in de Thaise winkel gevonden)
- lente-ui
- sesamzaadjes
- 1 avocado
- 1 ei
- geroosterde uitjes (had ik niet in huis, dju toch)
- sojasaus
- 1 nori-vel
- een stuk komkommer
- koriander
- ingelegde gember
- wasabi
Kook de rijst gaar. Snij alle ingrediënten in stukjes, en serveer samen op een schotel. Doe de sojasaus in een schoteltje, en zet er een lepel in klaar. Eten in 15 minuten!
Ik denk dat dat ook wel heel lekker zal zijn met wat blokjes verse zalm, maar niet vertellen tegen de Dagen Zonder Vlees-politie hé 😉