Allé lap, deze carnivoor heeft zich laten overhalen om mee te doen aan ‘Dagen zonder vlees’! Het hoe en waarom, daar kom ik later nog op terug, maar dag 1 was alvast een succes te noemen!
’s Middags at ik een restjesfrittata die ik de avond ervoor in mekaar geklutst had (echt simpel, eitjes, kaas- en groentenrestjes door mekaar roeren, in de tarte-tatinvorm gieten en hop de oven in), en ‘s avonds werd het pasta pesto. Nu niet meteen erg origineel, maar gesmaakt dat dat heeft. En ik heb een pesto-truukje geleerd van den Jamie, dat het geheel mooi zacht en smeuïg maakt, i.p.v. droog en wrang… Maar daarvoor moet je dus iets verder lezen…
Nodig (voor 2):
- 1/2 pak linguini
- parmezaan
- 1 plantje basilicum
- 2 handjesvol lichtgeroosterde pijnboompitten
- goede olijfolie
- peper en zout
- 1 pak kerstomaatjes, nog aan’t takske
- gewone olijfolie en cheapo balsamico
- 1/2 komkommer
- geroosterde uitjes
- lente-uitjes
Kook de pasta gaar.
Doe wat gewone olijfolie en balsamico in een ovenschaal, en leg de tomaatjes aan hun takje hierin. Hussel goed en kruid met peper en zout. Zet ongeveer 25’ in een oven van 180°C (voorverwarmen hoeft niet).
Doe het ganse plantje (mét stengels, zonder aarde) in de keukenrobot, samen met de geroosterde pijnboompitten, enkele eetlepels goede olijfolie, geraspte parmezaan, peper en zout. Blend goed en pas de smaken eventueel nog wat aan door meer parmezaan, olijfolie of peper en zout toe te voegen.
Giet de pasta af, maar let op, hou nog een beetje kookwater bij. Meng de pasta met de pesto en meng heel goed onder mekaar. Voeg dan wat van het kookvocht toe, totdat je een mooie smeuïge massa krijgt (danku Jamie!).
Werk de pasta af met wat extra geraspte parmezaan, de tomaatjes, gesneden lente-uitjes en van die geroosterde uitjes war ik niet kan aan weerstaan…