Als mijn lief en ik gaan kamperen, hebben we de traditie om bruschettas te maken: lekkere frisse tomaatjes, gegrilde broodjes met look en goed veel zout en peper, bij voorkeur buffelmozzarella of een lokaal kaasje, goede olijfolie en wat basilicum. Gezeten in mijn stoeltje, ondergaande zon en deze heerlijk eenvoudige broodjes: meer moet dat niet zijn op vakantie :).

Nog maar net terug uit Portugal wilde ik het vakantiegevoel terug oproepen, en deze soep komt echt verrassend dicht in de buurt: Tomato pappa, een Italiaanse broodsoep naar een recept van Jamie Oliver. En voortaan noemen wij die hier dus bruschettasoep! Did I mention dat dit soepke ook heel snel klaar is?

Tomato pappa aka bruschettasoep (voor 2)

  • een bosje verse basilicum
  • 350 gr kerstomaatjes
  • 2 teentjes look
  • 250 gr ciabattabrood
  • Een blik tomaten in blokjes van 400 gr
  • 25 ml extra vierge olijfolie + gewone om te bakken
  • zwarte peper en zeezout
  • 1/2de bolletje buffelmozzarella of een ander vers kaasje

Hou de kleinere mooie blaadjes van de basilicum apart om te garneren. Hak de rest grof, met steeltjes en al. Snij de kerstomaatjes in twee en de teentjes look in fijne schijfjes.

Zet een stevige pot op het vuur en doe er een gulp olijfolie in. Als de olie heet is, doe je de look erbij. Zodra de look begint te kleuren, doe je de kerstomaatjes en basilicum erbij. Zet het vuur maar goed hard, en laat een 5 à 7 minuten stoven tot alles zacht en wat kleverig is geworden.

Snij ondertussen de korst van het ciabattabrood en snij het brood in kleine brokjes. Voeg het blik tomaten toe, en vul dit nog eens met water en voeg ook toe. Roer eens goed, zodat niets aan de bodem kleeft. Breng aan de kook en doe ook het brood en de goede olijfolie bij de soep. Laat zachtjes pruttelen tot al het brood mooi opgelost is. Kruid goed af met peper en zout. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Serveer de soep met basilicumblaadjes, mozzarella en enkele druppeltjes olijfolie. Summer’s here baby!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.