Voor een stadsmeisje als mij komt melk uit de supermarkt. Ok, toegegeven, als kind ben ik eens op boerderijkamp geweest, en daar heb ik het ook al eens uit een koe zien komen. (En ook een varken zien geslacht worden, serieuze reality-check voor een achtjarige). Maar het is gewoon echt waar: wij, en vooral onze kinderen, hebben nog maar zeer weinig voeling met waar onze producten vandaan komen. Aan de andere kant gaan er ook vaak cynische stemmen op dat al wat in de winkel ligt, in lageloonlanden gemaakt en ontgonnen wordt, in erbarmelijke omstandigheden.

Gelukkig doet Danone ook andere dingen, dan semi-bekende-sporters-op-pensioen ‘Danette, van Danone’ nogal vals te laten zingen, en hebben ze een nieuwe, leuke campagne: je kan deze zomer gratis met vrienden of familie een zondags uitstapje doen naar één van de boerderijen die melk levert aan Danone. Je krijgt er een uitgebreide rondleiding van de boer zelf, en mag ongetwijfeld een glaasje van die lekkere melk proeven, verser kan het niet. Beter én goedkoper dan een uitgeregende dag in Walibi met teveel suikerspin me dunkt!

Je kan op de boer gaan op zondag 8 juli in Neerpelt, zondag 29 juli in Hove of zondag 26 augustus in Peer. Inschrijven doe je hier.

De groeten aan Bella!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.