De credits voor deze taart gaan volledig naar Madame Zsazsa, echt één van mijn lievelingsblogs. Hoe ze het doet om elke dag superlekker eten (zo ziet het er toch uit), de mooiste kleedjes te ontwerpen én 2 cowboys op te voeden, het is mij een raadsel… In ieder geval een zeer straffe madam(e)! Ik hoop dan ook dat ze het mij na deze lofrede vergeeft dat ik haar receptje hier overneem. Zij noemde het de taart die je bij Le Pain Quotidien ook kan krijgen, ik peins dat ik die daar nog niet gegeten heb, maar ik vond het iets hebben van brownies, maar dan in taartvorm. Hoe je de taart ook wilt noemen, ze was héérlijk!

En je hebt niet veel nodig:

  • 125 gr + 10 gr boter
  • 125 gr + 50 gr chocolade
  • 170 gr suiker
  • 2 eitjes
  • 75 gr bloem
  • 10 cl room
  • poedersuiker
  • 10-tal mooie aardbeitjes

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt 125 gr boter samen met 125 gr chocolade. Zet het gewoon in een steelpannetje op een zacht vuurtje, dan moet je geen bad van marie maken. Ondertussen klop je de eitjes samen met de suiker goed op tot je een mooie luchtige massa hebt. Roer eens goed door het boter-chocolademengsel en laat even afkoelen. Doe het dan bij de eieren, en zeef er 75 gr bloem over. Doe in een bakvorm (die je ingeboterd en bebloemd hebt, tenzij je siliconen hebt, een taartvorm welteverstaan). En dan 25 minuten afbakken.

Echt supersimpel hé! Ik ben daar op en al 10 minuten mee bezig geweest om het deeg te maken.

Terwijl de taart in de oven staat, zet je een kommetje klaar met daarin de extra chocolade, boter en room. Als de taart uit de oven komt, laat je dit even smelten (ik heb dat in de microgolf gedaan, in 45” geklaard!) en bestrijk de taart met het chocolademengsel, dan krijg je een mooi extra chocoladelaagje!

En nu komt het moeilijkste deel: wachten tot de taart afgekoeld is! Dan uit de vorm halen, bestuiven met bloemsuiker en beleggen met gehalveerde aardbeitjes. Dit is natuurlijk geen must, maar de taart was vrij zwaar, en dan is zo’n frisse toets wel welkom…

Leve Madame Zsazsa en leve taartjes!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.