Een viertal jaar na onze grote reis naar Zuid-Oost Azië was het serieus aan het kriebelen om nog eens op reis te gaan naar een verre, exotische bestemming. Met ons zoontje Timo zijn we al op vakantie geweest naar Frankrijk en Italië, maar nu hij 2,5 jaar oud is, wilden we het toch wat avontuurlijker aanpakken.

Na lang twijfelen en rekening houdend met vluchtprijzen, viel ons oog op Sri Lanka. Ons nog vrij onbekend, maar niet te groot, niet te zot veel uurverschil (3,5 uur met België in de zomer) en we vonden een goede (nacht)vlucht. Spannend! We boekten al in december, dus het aftellen kon beginnen.

En nu in juni was het eindelijk zo ver! Op Timo’s kamer hangt een wereldkaart, en we toonden hem waar Sri Lanka ligt (het puntje naast Indië). Geen idee of hij het allemaal een beetje besefte, maar het moet gezegd: hij heeft dat echt heel goed gedaan op ‘het puntje’.

We vlogen op de hoofdstad Colombo via Doha in Qatar, twee nachtvluchten van telkens 5 uur. De eerste vlucht ging eerlijk gezegd heel moeilijk: hij wou niet slapen en krijste de boel bij mekaar als we hem (voor de landing) zijn gordel wilden aandoen. Sorry medepassagiers! De tweede vlucht leek hij zijn lot aanvaard te hebben, en sliep hij rustig… Achteraf gezien als we hem vragen wat hij het leukste van de reis vond, antwoordt hij altijd ‘het vliegtuig’. Hij heeft er in ieder geval geen trauma’s aan over gehouden!

We kwamen ‘s ochtends om 10u lokale tijd aan in Sri Lanka en konden gemakkelijk een taxi regelen naar Negombo. Een klein stadje aan de kust dat dichter bij de luchthaven als de hoofdstad ligt. Een tip die we op verschillende blogs lazen. Een opluchting om na zo’n reis niet meteen te moeten omgaan met de drukte van een hoofdstad.

Op het strand van Negombo

We hadden een leuk hotel gereserveerd met een zwembad, Serendib Village Guesthouse, dat vond Timo alvast geweldig! Na nog wat rusten gingen we een wandelingetje doen langs het strand. De zee is deze tijd van het jaar erg ruw aan deze kant van het eiland. En helaas is Negombo behoorlijk vervuild, overal veel afval en plastiek.

Negombo city
Bootje varen

De volgende dag gaan we ook met een bootje varen in de monding van de rivier, en daar drijft ook behoorlijk wat viezigheid… Maar we kijken ook voorbij de vervuiling en zien een beloftevol land met vrolijke, warme mensen, een prachtige natuur en een rijke cultuur.

Eerste curry op Sri Lanka, met krab!

Next up: met pak en zak de trein op richting Galle!

Deel 2: Sri Lanka: geschiedenis snuiven in Galle
Deel 3: Sri Lanka: de reuzeschilpadden van Asanka in Tangalle
Deel 4: Sri Lanka: Tissamaharama: het vleermuizen luchtballet en ‘the big four’ van Yala National Park
Deel 5: Sri Lanka: The Hill Country: Van Ella naar Kandy
Deel 6: Sri Lanka: Life’s a beach in Trincomalee
Deel 7: 10x doen in Colombo (met een peuter of een foodie)

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.