Via via kwam ik in contact met de heren van Best Wine Story. Beide mannen zijn gepassioneerd wijnliefhebbers en begenadigd storytellers. Je kan het duo als vriendengroep of bedrijf inboeken voor een entertainende wijnproeverij. En nu krijgt dat originele verhaal er nog een hoofdstuk bij, want ze hebben met de mensen van M Museum Leuven de handen in mekaar geslagen voor een avondvullend event met kunst, kaas en wijn in de hoofdrol. Dé uitstap voor de holistische levensgenieter. Vorige week donderdag 20 juni was de try out, en deze levensgenieter tekende aldus present! Alsook collega hedonisten Bart en Eva van Roeckiesworld en Anniek van Tafelklap.

De ‘experience’ begint met een rondleiding door M Museum, met de focus op de werken met culinaire inslag in het museum. Naast de kunde van de kunstenaar te bewonderen, ligt de focus vooral op de verhalen en symboliek die achter het werk schuilen. Het valt op hoe weinig ik (of mag ik veralgemenen naar wij?) weet over de eet- en drankgebruiken van vroeger. Er vallen dus beslist wat sappige verhalen te rapen. Opvallend hoe heerlijk decadent het eraan toe kon gaan (bij de ‘gegoede burgers’ dan toch). Drankspelletjes alom en het pronkstuk van de collectie van M is wat mij betreft zeker en vast een wijnfontein die echt gewerkt heeft.

Een ‘pasglas’, een 18de eeuws drinkspelletje

Een echte wijnfontein!

Een mens zou er zowaar dorst van krijgen! Enter Johan en Frank van Best Wine Stories. Zij wachten ons op op het dakterras van M Museum. Ze zijn een complementair duo, dit pluk ik uit het persbericht:

Johan en Frank hebben een duidelijke taakverdeling, geïnspireerd op het verschil in lengte tussen de twee vertellers. Frank Van Hoof neemt vlot de horde van 2 meter. Johan steekt slechts 174 centimeter boven de aardkorst uit. Toch wil Johan Van Rooy niet gezegd hebben dat hij aan een Napoleoncomplex lijdt. “De lachwekkende lichamelijke tegenstellingen zijn wel een visueel voorproefje van de taakverdeling: terwijl Frank de ‘grote’ verhalen over wijn vertelt, neem ik de prettige petites histoires voor mijn rekening. Ik zal mijn liefde voor Frankrijk en de Franse wijn geen seconde wegstoppen. Frank daarentegen is in de ban van veel verdere streken.”

Frank en Johan van Best Wine Story

De interactie tussen de mannen zorgt voor een leuke dynamiek. Ze vertellen originele verhalen en vullen mekaar én onze wijnglazen perfect aan. Het houdt het midden tussen een komische act en een wijnproeverij. Perfect entertainment, en dat met een goed glas wijn erbij (en ondertussen ook een prachtige 360° zonsondergang op het dakterras op één van de langste en zwoelste avonden van het jaar). Wat wil je nog meer? Misschien een stukje kaas? Ook dat is piekfijn in orde! We storten ons als hongerige leeuwen op prachtige kaasplanken van Kaasambacht Elsen, een instituut in Leuven. De perfecte pairings tussen kaas en wijn die voorzien waren, geraken wat verzwolgen in ons enthousiasme om te proeven en dat van de heren om te vertellen, maar genieten doen we sowieso!

Anniek en Bart zagen dat het goed was

Het was dus een zeer geslaagde en memorabele avond, als je’t mij vraagt. De formule richt zich tot bedrijven, ideaal dus voor een bedrijfsuitstapje, teambuilding of incentive, alle info op de website van M Museum Leuven. Voorts laat ik me vertellen (want dat kunnen ze goed) dat Frank en Johan maatwerk leveren voor elke situatie en elk gezelschap. En ik beloof het je: hun storytelling in combinatie met de wijnen die ze schenken, is één van de beste pairings die ik ooit proefde! Alle info op www.bestwinestory.be.

 

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.