Van begin mei 2014 tot eind november 2014 zijn Frederic (mijn lief/verloofde) en ik 6,5 maanden op reis doorheen Zuid-Oost Azië. Een droom die nu eindelijk in vervulling gaat! Het wordt een zoektocht naar de mooiste plekjes in de natuur, aapjes, de heerlijkste street food die er bestaat, de prachtigste zonsondergang, en ook – wij zijn tenslotte in Buddha-world – innerlijke rust.

Onze ervaringen kan je hier lezen, uiteraard over het lekkerste eten, maar we gaan het daar niet bij houden: alles wat ons opvalt, pleziert, verveelt en verrast verdient hier een plekje. Dus for the time being wordt Avocado van de Duivel een (culinaire) reisblog. Hopelijk kunnen jullie zo ook meegenieten van onze prachtige reis!

Onze reisroute ziet er voorlopig zo uit (maar kan uiteraard nog veranderen, afhankelijk van goesting, tijd, budget en, toch blijkbaar ook niet te negeren: politieke onrusten)

Vietnam (mei) – Laos (juni) – Cambodja (juli) – Myanmar (juli) – Thailand (zuiden) – Maleisië (augustus) – misschien Nepal – Singapore – Indonesië (september/oktober) – Thailand (centraal en noord, november)

zuidoostazieIk probeer ook elke dag van onze 199-dagige reis een foto die zowat de dag samenvat (of meerdere) op Instagram te posten, je kan alles hier volgen, of zoeken via #199daysofasia.

avocadovddFrederic zal trouwens ook de pen opnemen, hoera!

Nhiều chúc mừng từ Việt Nam,

Frederic en Caroline

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

3 Comments

 1. Pingback: Hoeveel restaurantbezoeken passen er in twee weekjes België? | Avocado van de Duivel

 2. Dag Caroline

  Ik ben ondertussen al enkele uren verloren met het lezen van jouw interessante blog! Ik en mijn vriendin zijn namelijk ook van plan om een grote reis door zuidoost-Azië te maken, en daarom zijn we al wat voorbereidend werk aan het doen (nl. reisblogs lezen / handige informatie opzoeken)
  Nu heb ik wel gezien dat het eigenlijk ideaal is om naar zuidoost-Azië te gaan in de maanden november tot april, waarom hebben jullie er voor gekozen om eigenlijk in die periode op reis te gaan? Want als ik mij niet vergis, is het dan namelijk regenseizoen in die landen? Of heb ik mij daarover verkeerd geïnformeerd?

  • Hallo Tom,

   Wat fijn seg, dat je zo’n geweldige vooruitzichten hebt, ik kan het alleen maar aanraden!
   Mijn vriend en ik hebben twee winterseizoenen in de Alpen gewerkt, dus wij hadden een vrije periode tussen mei en november, het is een beetje zo gekomen.
   Er is inderdaad het regenseizoen, maar daar hebben wij weinig tot geen last van gehad. Heb je al eens een moesson meegemaakt? Vaak is het zo dat het dan één uurtje op de dag flink regent, en dat het dan weer mooi weer is. Je kan er geluk of pech mee hebben. Ik was ook op een andere reis in november in Thailand, en toen waren er wel grote overstromingen, waardoor we bepaalde dingen niet konden doen, je kan het gewoon niet voorspellen.
   Wij waren in mei-juni in Vietnam, en toen was het daar echt broeierig heet, dus net voor het regenseizoen, niet altijd aan te raden, maar wel goed te doen. In juni-juli waren we in Laos, en daar hebben we het meeste last gehad van de regen. Er zijn dingen die in het water vallen, maar lang niet altijd. In juli-augustus Cambodja, maar af en toe regen, augustus Maleisië, amper regen gehad, september Indonesië, schitterend weer en in oktober Myanmar. Dan was het regenseizoen al gedaan, en heb je wel de mooiste zonsondergangen bijvoorbeeld.
   Het moessonseizoen is ook anders in elk land (of soms zelfs per streek). In ruil krijg je goedkopere prijzen, beschikbaarheid en minder drukte. Voor ons wogen de nadelen dus zeker niet op, en dat is ook zo gebleken, we hebben wel wat geluk gehad!
   Veel succes met het plannen van jullie reis!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.