Na Ankor Wat hadden we het wel gezien in Cambodja en daarom stapten we ’s morgens vroeg de vlieger op in Siem Riep. We hadden de goedkoopste optie gekozen bij Air Asia zodat wel niet naast elkaar zaten maar wel allebei een window seat hadden. Leek ons wel leuk om zo nog een laatste blik te kunnen werpen over de tempels van Ankor. Helaas dacht de piloot er anders over…

Nog in het vliegtuig werd het verschil al duidelijk. Vanuit het raam was het duidelijk dat er wegen waren met asfalt en de rijstvelden werden vervangen door enorme palmplantages (voor palmolie uiteraard).

Eens aangekomen op de luchthaven begon onze zoektocht naar transport naar de stad. De bus bleek de voordeligste optie en na een uurtje rijden waren we in het busstation vandaar was het nog even zoeken naar de monorail maar al bij al toch redelijk vlot ons hotel gevonden.

KL - 01

Het contrast met ons vorige hotel mocht er wel wezen. Hier geen vriendelijke begroeting eerder zelfs geen begroeting. Het slot van onze kamer werkte niet. De volgende kamer had een waterlek en de 3de kamer was echt super klein en zonder ramen. Voor de helft van de prijs hadden we de dag ervoor nog een super-de-luxe hotel met zwembad en ontbijt.

Wat wel in orde was, was de ligging. Midden in het centrum Bukit Bintang. Wij zaten in de Chinese straat met allemaal street food. Maar voorts waren het zo goed als allemaal nieuwe gebouwen in KL, hotels en vooral winkelcentrum naast winkelcentrum. Het was nog het best te omschrijven alsof we nooit echt de luchthaven verlaten hadden.

KL - 07  KL - 06  KL - 08

Een ander groot verschil is dat de brommertjes vervangen zijn door auto’s en de tuk tuk’s door taxi’s. Het voelt met andere woorden behoorlijk Westers aan want het verkeer staat ook gewoon stil. Aan de voetgangers hebben ze naar aloude gewoonte niet echt omgekeken. Zo zijn voetpaden niet echt voorzien of maar gedeeltelijk en kunnen ze op ieder moment stoppen in het midden van de strqqt. Al maken ze voor de Petronas towers wel een uitzondering: daar hebben ze een heuse skybridge naartoe gebouwd vanuit Bukit Bintang met airco! Veel verder dan het eerste verdiep van de torens zijn we niet geraakt. De ticketprijs van 20 euro pp vonden we er toch een beetje over! Daarnaast moest je ook nog eens voor 8u gaan aanschuiven, voor een ticket. Daarvoor draaien wij ons nog liever eens om in ons bedje…

KL - 02  KL - 04  KL - 03  KL - 05

Wat opvalt tov de vorige landen is de etnische mix. Waar er in Cambodja bijna uitsluitend Khmer leven (op wat Vietnamezen en Chinezen niet te na gesproken), is er hier een enorme diversiteit. Zo heb je de Malay, zeg maar de autochtone bevolking. Maar er zijn eveneens grote groepen Chinezen en Indiërs, die zo lijkt het toch allemaal zonder problemen samenleven. Islam is hier de overheersende godsdienst zodat de vertrouwde tempels hier vervangen zijn door moskees.

Volgende bestemming KL Birdpark. Het heeft meer dan even geduurd voor we het gevonden hadden maar het moet gezegd, een absolute aanrader. De vogels gaande van pauwen over grote watervolgels tot exotische neushoornvogels. Deze zitten in grote kooien meestal overspannen met netten en sommige vogels waren zelfs gewoon vrij. Het zouden de grootste volières ter wereld zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook waren er een aantal vogelshows waarvan we er ééntje hebben meegepikt. Er werden papegaaien opgevoerd die konden o.a. door hoepels vliegen, hoofdrekenen en duplo spelen. Zeer entertaining!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Conclusie van 3 dagen KL:

Ik ben geen fan. Het voelde allemaal wat te artificieel en afgelikt aan. Het deed denken aan Bangkok (waar ik ook al geen fan van ben) maar dan met minder cultuur.

Misschien was het contrast met Cambodja te groot, of hebben we niet genoeg rondgelopen… Hoe dan ook een hoofdstad mag je niet gebruiken om een land te beoordelen. Nog even afwachten dus met ons oordeel en Maleisië nog even laten ‘groeien’ om het op een lelijke manier te zeggen :-).

Auteur

2 Comments

  1. pascale dhont Reply

    Die vogelplaats ziet er echt wel tof uit. doen we zeker als we eens langs KL mochten ‘passeren’ 🙂 Oh eneuh, de uitdrukking ‘zeg maar’ begint zeg maar een echt stopwoordje te worden. Ik zeg het maar omdat taal zeg maar echt jouw ding is :-))

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.