Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben een verwoed spuitwater drinker. Vroeger woonde ik op een appartement op het derde verdiep, en dan was het elke week een sixpack anderhalveliterflessen spuitwater naar boven sleuren. Tot ik eens een Sodastream apparaat in volle actie zag bij een vriendin. Niet enkel ziet het er enorm flashy uit, het klonk wel heel bizar, maar zo handig jong!

En ja hoor, niet veel later heb ik er zelf ook eentje in huis gehaald. Het water daarvoor kwam uit het kraantje, niets mis mee als je het mij vraagt. En sinds kort gebruik ik de Brita waterkan om het kraantjeswater eerst te filteren (als ik het geduld heb om te wachten tot alles doorgelopen is tenminste).

Nu onlangs kreeg ik de vraag of ik de nieuwe gourmet siroopjes eens wilde testen. Sodastream heeft namelijk samengewerkt met een tweesterrenchef Paul Liebrandt om nieuwe smaken voor limonades te creëren, fancy! Reeds een Sodastream adept zijnde, wilde ik dat zeker eens proberen. En op de dag dat het pakketje geleverd werd, bleek dat een gigantische doos te zijn… Er zat namelijk ook het gloednieuwe Sodastream-machine ‘Power’ bij, wauw!

SodaStream-Power

Bij dat machien lijkt mijn oude wel uit de prehistorie te komen! Het was namelijk altijd wel een beetje klungelen om de fles in te draaien, om dan zowat te gokken of je er genoeg bubbels aan toegevoegd hebt, en dan dat vreselijke geluid dat het maakte! Om eerlijk te zijn, dierf ik na 22u bijna geen water meer te maken, uit schrik voor klachten van nachtlawaai… Alles is beter dan met flessen water te lopen sleuren, maar toch… Met die Power hoef je fles maar in te klikken, op een knopje te drukken voor de dosering (3 bubbel-niveau’s), en relatief stil en met een flashy lampke wordt je water voor jou bereid. Helemaal verkocht, ik!

SodaStream Power in actie…

En dan de capsules, de Sparkling Gourmet Cups. Er zijn die soorten, met klinkende namen, en verrassende combinaties:

Herbs:

• Shizu Yuzu

• Green Apple Coriander

• Lime Basil

• Black Cherry Sassafras

Flowers:

• Raspberry Lychee Rose

• Vanilla Lemon

• Hibiscus Blackberry

• Passion Fruit Rose Hip

Fruits:

• Green Apple Cucumber

• Sea Buckthorn

• Blackurrant Lime

• Yuzu Mandarin

 

BNLX---HERBS-PACKklein

Om eerlijk te zijn, konden ze me in het begin niet zo bekoren. Veel te zoet naar mijn smaak, en toch ook niet zo goed te onderscheiden, die ‘speciallekes’. Tot ik er wat vers citroen- of limoensap aan begon toe te voegen: het brengt meteen de smaak helemaal naar voor, en maakt het uiteraard een pak frisser en minder zoet. Nu voeg ik er af en toe ook nog verse kruiden en fruit of een schijfje komkommer aan toe, et voila, in no time een zalige mocktail klaargetoverd! Deze zwangere vrouw is SodaStream erg dankbaar!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.