Herinner je je de beginjaren van YouTube nog? Met Star Wars kid, Charlie the unicorn en Chocolate Rain? En ook: de ‘Will it blend’ filmpjes van Blendatec. Waar een  oude man in een stofjas een koevoet (Will it blend? NO!) en een gloednieuwe iPhone 3GS (Will it blend? YES!) door zijn oerdegelijke blender ‘sjaste’. Leuk vertier!

Het was aan die filmpjes dat ik meteen moest denken toen ik mijn gloednieuwe DOMO MySpirelli testmachine uitpakte. Want na de klungelige dunschiller-juliennesnijders, de iets handigere-maar-nekspierverstrammende spiraalsnijder komt DOMO nu op de markt met een geautomatiseerd exemplaar.

domomyspirelli - 5

Met de spiraalsnijder van GEFU die ik al een tijdje gebruik maakte ik af en toe eens een courgette-pasta’tje, ter vervanging van gewone pasta. Lekker, maar best wel wat werk! Ik zag er altijd wel een beetje tegenop, omdat, zoals gezegd, je flink wat spierkracht op het kleinood moet zetten om er mooie courgetteslierten van te draaien. Fin, dat ging wel, maar na 3 courgettes begint ge dat flink te voelen in uw armspieren en nek. Met komkommer of courgette valt dat nog best mee, maar op een wortel moet ge echt wel flink wat kracht zetten om daar deftige sliertjes van te draaien.

Puur-Eten-4

Enter de MySpirelli van DOMO. Ja hoor, piece of cake met dit machientje! Een courgette of komkommer kan je er op gemiddeld 2 seconden doordraaien, handig! En dan begon het natuurlijk te malen bij mij he, wat zou ik nog allemaal kunnen spiralizen. Will it spiralize? Ik heb ondertussen al heel wat groenten geprobeerd, met afwisselend succes…

domomyspirelli - 1

Will it spiralize?

 • Courgette YES!
 • Komkommer YES!
 • Wortel YES! (als je dikke knoesten hebt, je hebt namelijk een stevig ‘plat vlak’ nodig om de ‘duwer’ waarmee je de groentjes door de machine duwt op vast te zetten adhv een kruisvormig mesje)
 • Koolrabi YES!
 • Raapjes YES!
 • Rode biet YES!
 • Zoete aardappel YES!
 • Butternut YES!
 • Aubergine NO
 • Witloof NO
 • Avocado NO
 • Appel YES
 • Pastinaak YES

Ge ziet, ik heb er wel al een experimentje opzitten. Met een nog wat onrijpe avocado dacht ik dat ik het plots gevonden had: bovenaan het toestel staat een plastieken buis, waardoor je de groentjes ‘geleidt’. Je kan dat spel eraf halen, om uit te kuisen. Dus ik dacht: aha, ik haal dat er gewoon af om de avocado erdoor te duwen. Maar helaas, er zit een beveiliging op, zodat het niet werkt als dat er niet opstaat. Misschien maar best ook, anders waren mijn vingers misschien al gespiralized.

domomyspirelli - 2
Een gespiralizede courgette, schoon he! 

En dan komt het erop neer om creatief te zijn met je ‘gespiralizede’ groentjes. Uiteraard kan je er allerlei pasta’s mee maken. Coleslaw, noedels voor allerlei Aziatische gerechten, rösti, … Tal van mogelijkheden dus! Van DOMO kreeg ik er ook nog een receptenboekje bij, dat je trouwens hier ook gratis kan downloaden.

Kortom, ik ben best tevreden van mijn MySpirelli, hoewel het het zoveelste toestel in mijn keuken is, wordt hij hier toch regelmatig bovengehaald. Zeg maar, telkens als ik een ‘Will it spiralize’ ideetje heb!

En dat brengt me naadloos bij mijn ‘creatie’ van gisteren: noedels van zoete aardappel met avocado, koriander en feta. Topcombinatie in een originele versie. Het recept vind je hier. Happy spiralizing!

domomyspirelli - 4

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.