De vraag of ik een recept wil verzinnen voor een wedstrijd, daar zeg ik niet vaak nee tegen! Ditmaal zijn de pickles Van Camp’s aan de beurt. Ben van Camp’s die vindt dat er te weinig recepten met pickles bestaan, en gelijk heeft hij! Naast bij frietjes, chipkes en de gekende Blackwell is er bitter weinig te vinden.

image

Maar daar mag bloggend en culinair creatief Vlaanderen dus verandering in brengen, en met succes! Ik heb al heel wat leuke en verrassende recepten zien passeren op de facebookpagina van Camp’s. De inzet is dan ook mooi: er valt het meesterwerk ‘The Modernist Cuisine’ te winnen. Een 6-delige kookturf boordevol wetenschappelijk onderbouwde culinaire ontdekkingen. Wie zelf wil meedoen, dat kan, je hoeft er zelfs geen blog op na te houden! Je kan via de website van Camp’s een potje pickles aanvragen, en dan zelf aan de slag gaan. Maar haast je, de wedstrijd loopt tot 15 juli!

Ik maakte op een zonnige zaterdag een gegrilde steak met daarbij picklesboter. Zonder te willen ‘mouwfrotten’, is dit echt al wel de lekkerste pickles dat ik gegeten heb! Groentjes nog al dente, licht zoete-pittige smaak en niet te zuur. De combinatie met de boter dan nog eens, maakte het helemaal af: mooi luchtig, vol van smaak, en heerlijk bij die gegrilde steak en gekookte nieuwe aardappelen!

Gegrilde steak met picklesboter

image

Nodig voor 2:

  • 400 gr steak
  • 50 gr goede boter (met zeezout)
  • 1 potje Camp’s
  • 400 gr nieuwe rode aardappelen
  • 1/2 venkel
  • 1 el sushi-azijn, 1 el olijfolie, 1 el mirin
  • slaatje naar keuze -> ik ging voor puntpaprika, sla, komkommer en lente-ui

Bereiding:

Haal de boter op tijd uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Mix de boter samen met het potje pickles met de staafmixer. Schep over op een velletje zilverpapier. Vouw het zilverpapier dicht en rol op. Draai de zijkanten op zodat je een mooi rolletje krijgt. Span goed aan. Leg in de diepvriezer zodat de boter terug kan uitharden.

Kook de aardappelen in de schil gaar.

Snij de venkel fijn met een mandoline. Marineer in de sushi-azijn, olijfolie en mirin. Maak een slaatje.

Zet de grill op het vuur en laat heel goed warm worden. Wrijf de steak lichtjes in met olie en kruid met peper en zout. Grill de steak, en laat beide kanten heel goed dichtschroeien. Het krokante korstje van het vlees met de zachte, romige picklesboter is echt een topcombinatie.

Leg vlak voor het serveren een schijfje picklesboter op de steak. Doe eventueel ook enkele kleine stukjes op de gekookte aardappelen. Smullen!

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.